WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Weesp kan niet Verder

Weesp, do 15 september 2016

Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De bestuurskrachtmeting (BKM) van Weesp viel vergelijkbaar uit met die van Wijdemeren. Zelfstandig verder is ook Weesp geen haalbare kaart.

Financiën en Ambtenaren

Gisteravond presenteerde burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp de BKM die in opdracht van Weesp werd uitgevoerd. De zwakten van Weesp zitten het ambtelijk apparaat en in de financiën op langer termijn. Ook heerst er ontevredenheid bij de inwoners en het bedrijfsleven over de prestaties van de gemeente Weesp.

Tijdens de presentatie van de resutaten van de BKM in de Grote Kerk heerste teleurstelling over de uitkomst. Sommigen verzonnen omwegen en smoezen om te ontkomen aan een herindeling. Ook werd Wijdemeren2020 ten voorbeeld gesteld door enkele aanwezigen. De burgemeester wees hen er fijntjes op dat Wijdemeren2020 een burgerinitiatief was. Het gemeentebestuur kan iets dergelijks niet opstarten, maar niets staat burgers van Weesp in de weg om ook een burgerinitiatief met handtekeningenactie te starten, aldus de burgemeester.

Het is nu de Weesper gemeenteraad die moet gaan besluiten wat er met de resultaten van de BKM in de hand verder moet gebeuren met Weesp.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief