WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Siderius is ook Kritisch
Wijdemeren, do 15 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ex-raadslid Liesbeth Siderius spreekt haar steun uit voor de column In De Zijlijn die gisteren in de WWK gepubliceerd werd. Ook tikt zij de Gooi en Eemlander op de vingers.

Liesbeth Siderius kwam in de gemeenteraad van Wijdemeren op 5 maart 2010 als lid van de VVD fractie. Op 8 januari 2013 scheurde de VVD fractie en ging Liesbeth Siderius als éénvrouwsfractie verder, tot de verkiezingen van 26 maart 2014. In die periode was Joep Frijdal fractievoorzitter en Martin Vuyk collegafractielid. De VVD wethouder was Gerard Abrahamse vanaf april 2010 tot het najaar van 2013 toen hij heen gezonden werd.

ingezonden brief

Reactie op  ‘de Kracht van het Woord’, WWK 14 september 2016

De schrijver legt de vinger op de zere plek: een apathische raad die zijn vingers niet durft te branden aan het eigen moraal. En daarmee naar de buitenwacht haar eigen zwakte pijnlijk illustreert.

‘Gemeente kende de regels  niet’ is dan de conclusie van de journalist van de Gooi en Eemlander (14 september). De journalist verwijt de ambtenaren de raad onvoldoende te hebben geïnformeerd over de Gemeentewet. Zeer ten onrechte, een gemeentebestuur kan zich op geen enkele wijze verschuilen achter ambtenaren, dat behoort ook een journalist te weten.

De rol van VVD raadslid Israel dient overigens wel tegen het licht gezien te worden van het feit dat in 2011 ook de VVD in het college vertegenwoordigd was. En dat ook de fractievoorzitter van de VVD aan het ‘benen op de tafel’ overleg deelnam. En dat ook VVD raadslid Vuyk in 2011 deel uitmaakte van de raad. Hij was er niet.

Liesbeth Siderius
Raadslid gemeente Wijdemeren periode 2010-2014

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief