WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stan Poels wil snel Fusie
Wijdemeren, za 3 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Stan Poels, de fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA in Wijdemeren, ziet zijn pleidooi voor een snelle fusie met Hilversum gesteund door de uitkomst van de bestuurskrachtmeting.


Stan Poels GroenLinks/PvdA.

In de Wijdemeerse raad was Stan Poels (GL/PvdA) de afgelopen tijd verreweg het meest uitgesproken over de noodzaak voor Wijdemeren om zo snel mogelijk te fuseren met Hilversum teneinde grote problemen met het bestuur van Wijdemeren te vermijden. In de krant van gisteren reageert hij als één van de eerste raadsleden inhoudelijk op de uitkomst van het raopport dat in opdracht van de provincie werd gemaakt over de bestuurskracht van de gemeente.

Snel een fusie

Hij ziet maar twee oplossingen voor de problemen die hij met het bestuur van Wijdemeren ziet opdoemen. Een ambtelijke fusie of een bestuurlijke fusie zijn de enige oplossingen. In de eerstgenoemde variant worden de ambtenarenapparaten van de beide gemeenten samengevoegd, maar blijft het politieke bestuur (raad en college) gescheiden. In de tweede variant wordt Wijdemeren compleet overgenomen door Hilversum en zullen verkiezingen uitmaken hoeveel zetels het Wijdemeerse standpunt/belang blijven uitdragen in de samengestelde raad. Poels wil dat er snel actie wordt ondernomen om tot de fusie te komen, waarbij hij in het midden laat of Weesp ook kan/wil of moet aansluiten, omdat Weesp nog een eigen meting uitvoert.

Wel begrip, maar raad beslist

GL/PvdA heeft enigszins begrip voor de tegenstanders van een fusie en wil die ook laten meewegen. "Maar het is aan de gemeenteraad om te beslissen." :aldus de GL/PvdA voorman.

Dossier bestuur Gooi en Vechtstreek

bron
G&E
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief