WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Marten en Oopjen bij Nat.Mon.
's-Graveland, za 3 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 11 september is de buitenplaats Schaep en Burgh (Nat.Mon.) open voor bezoekers. Kom dan kijken naar Marten en Oopjen van Rembrandt.

persbericht

Kom kijken naar Rembrandts Marten en Oopjen
in hun zomerverblijf

In het Open Monumentenweekend opent op zondag 11 september ook Schaep en Burgh en in 's-Graveland haar deuren. In dit statige landhuis verbleven tussen 1840 en 1870 elke zomer de beroemde werken van Rembrand: Marten en Oopjen.


Foto van de pronkzaal op Schaep en Burgh, met rechts naast de deur, wazig zichtbaar, het portret van Oopjen Coppit (foto uit 1875, museum van Loon/Natuurmonumenten)

Amsterdam en 's-Graveland waren in de Gouden Eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rijke kooplieden kwamen in de zomer met trekschuiten naar hun buitenverblijven. Ook de beroemde schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt maakten in die tijd regelmatig de reis op de trekschuit van Amsterdam naar buitenplaats Schaep en Burgh. Deze buitenplaats, nu kantoor van Natuurmonumenten, diende van 1840 tot1870 als buitenverblijf van het echtpaar Anna van Winter en Willem van Loon. De schilderijen kwamen in die tijd ieder voor- en najaar met de trekschuit vanaf het Herengracht op en neer.

Reproductie


Marten Soolmans en Oopjen Coppit

Natuurmonumenten toont levensgrote reproducties van de schilderijen in de pronkzaal van landhuis Schaep en Burgh: de Tienhovenzaal. In deze zaal hingen de schilderijen iedere zomer. In samenwerking met het Amsterdamse Museum Van Loon aan de Keizersgracht wordt de geschiedenis van Anna van Winter en Willem van Loon tot leven gebracht. Er zijn gidsen aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Praktische informatie

Adres: Schaep en Burgh - Noordereinde 60 te ’s-Graveland
Boekesteyn - Noordereinde 54 te ‘s-Graveland
Datum: zondag 11 september
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur
Parkeren: Parkeren kan zowel bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek (Noordereinde 54B te ‘s-Graveland) als Schaep en Burgh (Noordereinde 60 te ’s-Graveland)
Toegang: gratis

Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/sgravelandsebuitenplaatsen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief