WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeroen Thijssen werd Ridder
Loosdrecht, za 1 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren kreeg Jeroen Thijssen uit Loosdrecht, scheidend voorzitter van de Sichting Leerorkest, uit handen van burgemeester Martijn Smit een koninklijke onderscheiding.

Hieronder twee persberichten één van de Stichting Leerorkest en één van de Gemeente Wijdemeren.

persbericht Stichting Leerorkest

Jeroen Thijssen Kon. Onderscheiding

Gisteren, vrijdag 30 september, werd Jeroen Thijssen, medeoprichter van het Leerorkest, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding – het lintje – uitgereikt door burgemeester Martijn Smit in Loosdrecht, bij zijn afscheid als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Leerorkest, waarvoor hij 10 jaar actief is geweest.


Leerorkest-voorzitter Jeroen Thijssen (op de foto rechts) neemt een viool in ontvangst van mevrouw Els Blokker, samen met Marco de Souza (op de foto links), initiatiefnemer van het Leerorkest.

Jeroen Thijssen (63) uit Loosdrecht stond tien jaar geleden, samen met initiatiefnemer Marco de Souza en de betrokken basisscholen in Amsterdam Zuidoost, aan de wieg van Stichting Leerorkest. Vanaf het eerste begin zette de advocaat, en saxofonist in vrije tijd, zich vrijwillig in voor de Leerorkest-droom: om muziekonderwijs toegankelijk te maken voor alle kinderen.

10 jaar voorzitter Stichting Leerorkest

Mede dankzij de niet aflatende inzet van Jeroen Thijssen kon het Leerorkest in tien jaar tijd uitgroeien tot een organisatie die inmiddels voor een kleine 4000 kinderen op basisscholen in Amsterdam muziekles verzorgt en landelijk nieuwe muziekinitiatieven ondersteunt vanuit het Expertisecentrum en Instrumentendepot Leerorkest. Als voorzitter van het bestuur en (sinds de recente governance-wijziging) als voorzitter van de raad van toezicht heeft Jeroen Thijssen ‘een monumentale bijdrage geleverd’, zegt Leerorkest-initiatiefnemer Marco de Souza.

Verdiensten als vrijwilliger

Jeroen Thijssen, adviseur/voorheen partner, van de internationale advocatenfirma Freshfields Bruckhaus Deringer en bestuurslid Stichting Administratiekantoor Gewone Aandelen A van Van Lanschot NV, ontvangt de Koninklijke Onderscheiding niet alleen vanwege zijn verdiensten als medeoprichter van het Leerorkest. Hij heeft zich vele jaren als vrijwilliger ingezet voor verschillende doelen, waaronder KOMM (Kinderen Ontdekken Muziek Maken) vanuit Orkest SDG Tienhoven, de zeilsport en de Universiteit Leiden, waar hij op vrijwillige basis onderwijs gaf aan rechtenstudenten vanuit zijn juridische praktijkervaring.

Afscheid

Vandaag neemt Jeroen Thijssen na 10 jaar afscheid als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Leerorkest en zusterstichtingen Instrumentendepot Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost. Hij draagt het stokje over aan Maurits Haenen, heden vice-voorzitter van de raad van toezicht.

www.leerorkest.nl

persbericht

Koninklijke Onderscheiding voor Jeroen Thijssen

Wijdemeren – De heer Jeroen Thijsen (63) uit Loosdrecht is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Martijn Smit tijdens zijn afscheid als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Leerorkest.

De heer Thijssen heeft zich de afgelopen jaren als vrijwilliger ingezet voor de zeilsport, de Universiteit Leiden en muziekeducatie aan basisschoolleerlingen. Universiteit Leiden'

Tussen 2008 en 2015 gaf hij op vrijwillige basis onderwijs aan masterstudenten Civiel Recht aan de Universiteit Leiden. Door zijn inspirerende en betrokken manier van onderwijs geven heeft hij als advocaat uit de praktijk veel jonge mensen inzicht geboden in de manier waarop het zekerhedenrecht in de praktijk functioneert.

Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht

De heer Thijssen en zijn vrouw gaven gedurende een aantal jaren enthousiast leiding aan een groep jeugdzeilers op de KWV Loosdrecht. Nog altijd is hij beschikbaar als juridisch adviseur voor het regioteam Vecht en Plassen van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond.

Kinderen Ontdekken Muziek Maken (KOMM)

Vanuit zijn lidmaatschap van het Orkest SDG Tienhoven, trad de heer Thijssen in 2013 tot de stuurgroep KOMM (Kinderen Ontdekken Muziek Maken) toe. Dit project, gefinancierd vanuit het Oranje Fonds, maakte het mogelijk de groepen zes van vier basisscholen muziekonderwijs te geven. De heer Thijssen verzorgde de financieringsaanvraag en nam de hele coördinatie op zich. Het tweejaarlijks project werd mede door zijn toedoen een groot succes en vindt inmiddels ook opvolging.

Tien jaar voorzitter Stichting Leerorkest

In 2005 begonnen als een pilot op een basisschool in Amsterdam Zuidoost is het Leerorkest nu niet meer weg te denken uit de landelijke wereld van muziekeducatie. De heer Thijssen heeft zich als voorzitter van het bestuur vanaf het prilste begin geheel belangeloos ingezet voor Stichting Leerorkest. Hij wordt door velen als medeoprichter beschouwd. Mede dankzij zijn niet aflatende inzet kon het Leerorkest de afgelopen tien jaar uitgroeien tot een organisatie die in 2015 voor een kleine 4000 kinderen op basisscholen in Amsterdam muziekles verzorgt en landelijk nieuwe muziekinitiatieven ondersteunt met een expertisecentrum en instrument-o-theek. Ook heeft hij het Leerorkest vaak geholpen met juridische kennis en bijstand. Op vrijdag 30 september nam de heer Thijsen afscheid als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Leerorkest en de zusterstichtingen Instrumentendepot Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief