WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Laarzenpad Naardermeer
's-Graveland, zo 20 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Twee vrijwilligers legden vlonders neer in het moeras rond het Naardermeer, waarmee ze een wandelpad realiseerden. Een laarzenpad.

persbericht

Laarzenpad Naardermeer Vernieuwd

10 jaar lang werkten de vrijwilligers van Natuurmonumenten Naardermeer aan het laarzenpad. Op hun knieën legden Hans Wagner en Henk Schipper 6,5 kilometer aan vlonders neer in het zompige moeras van het Naardermeer.


Henk Schipper aan het werk,

Hiervoor stonden ze zelf meer dan eens tot aan hun middel in de modder. ‘Na tien jaar is het heel fijn dat iedereen hier weer onbezorgd kan wandelen,’ aldus Henk Schipper. ‘Ik ben er trots op dat we dit hebben kunnen doen. Er zijn heel wat kilometers planken die kant op gegaan. We sjouwden ze het moerasbos in of probeerden per boot zo dicht mogelijk bij de plek te komen waar de planken moesten liggen. Het was een pittig karwei, maar ik ben heel blij dat iedereen er nu weer veilig kan wandelen en kan genieten van de natuur hier.’

Moerasbos

https://d.adroll.com/cm/f/outRond het Naardermeer ligt een ring van moerasbos. Een bijna ondoordringbaar bos zonder paden. Zelfs de boswachter komt hier bijna nooit. Het laarzenpad is aangelegd om de natte moerasgronden moeiteloos te bewandelen. Het pad voert je dwars door het drassige moerasbos; een laagveen broekbos vol elzen.

Trek je laarzen aan!

Volg het avontuurlijke vlonderpad dwars door het zompige moerasbos. Doorkruis grazige weilanden en beloop modderige paden. En geniet vooral van het uitzicht vanaf de twee uitkijkpunten aan het Naardermeer. In deze tijd liggen er vaak grote groepen eenden die in het Naardermeer overwinteren. En ook een ontmoeting met een ree is zeker mogelijk! Het startpunt van de wandeling is aan de Karnemelksloot: Naardermeer 7, 1412 CV Naarden. Kijk op de website natuurmonumenten.nl/naardermeer voor een uitgebreid routeoverzicht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief