WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Een Rare Vogel
Kortenhoef, za 19 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Douwe van Essen reageert op de column die Putter (Co de Kloet) eergisteren publiceerde onder de titel 'Politieke Elite'.

ingezonden brief

Onze Lokale Elite

Dorpsbelangen (DB), hét medicijn tegen bestuurders die niet luisteren, vindt Putter. De elite noemt hij ze snerend. Maar wat doe je dan als kiezer wanneer die elite al uit DB-bestuurders bestaat en tóch niet naar je wil luisteren (bloembakken, landjepik, etc.)?! 

Dan rest er maar één oplossing: massaal op andere partijen stemmen! En dat is precies wat er 2 jaar geleden in Wijdemeren gebeurde. DB was groot geworden omdat het voor de verkiezingen van alles had beloofd en werd 4 jaar later heel klein omdat de DB elite alleen nog maar naar zichzelf én een aantal ‘Vaartbewoners’ luisterde.

Amper was DB over de eerste schok van het forse stemmenverlies (9 naar 4 zetels) heen of het Loosdrechtse smaldeel (in belangrijke mate verantwoordelijk voor dat megaverlies) scheidde zich na een aantal onverkwikkelijke taferelen af en richtte De Lokale Partij op. Overigens niet voor het eerst dat DB uiteenspatte. Jaren geleden konden DB Loosdrecht en DB Wijdemeren ook al gauw niet meer door één deur. Op 21 augustus 2003 spatte DB uiteen.

Putter is van mening dat een aantal Wijdemeerse politici zich graag in de kring van autoritaire beslissers beweegt en zich elitair gedraagt. Maar toen bleek dat vooral zijn eigen partijgenoten zich daaraan schuldig maakten gaf hij niet thuis. DB is inmiddels gedecimeerd tot slechts 2 zetels en nu begint Putter opeens te roeptoeteren dat we ons heil vooral bij Dorpsbelangen moeten zoeken!

Gelukkig kunnen de inwoners van Wijdemeren zelf prima bepalen aan wie ze hun kostbare stem toevertrouwen. Daar hebben ze echt geen Putter voor nodig, een rare vogel waarvan de eens zo scherpe blik danig is vertroebeld door heimwee, een onvervulbaar verlangen naar vroeger.

Douwe van Essen, Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief