WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
TV Debat over Fusie
Loosdrecht, ma 14 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het gemeentehuis werd afgelopen donderdag een debat over de herindeling en fusie georganiseerd door GooiTV. Alle fractievoorzitters en bekenden in de zaal spraken zich uit.


V.l.n.r. Joost Boermans (D66), Gert Zagt (DLP), Jan Verbruggen (CDA), René Voigt (DB),
Sieta Vermeulen (VVD) en Stan Poels (PvdA/GL).

Het wordt een beetje een herhaling van zetten. De oppositie, D66 (3), DB (2) en DLP (2) is tegen fusie met Hilversum. Daar zit enige nuance in. D66 is niet volledig tegen een grote fusie binnen de regio, de andere twee partijen wel.

Het CDA (7) beweegt langzaam van de coalitie richting de oppositie. Waar deze partij zich in 2014 nog keihard uitsprak voor een complete fusie met Hilversum, is dat standpunt nu verlaten en wil de partij bestuurlijk zo lang mogelijk onafhankelijk worden, maar wordt een ambtelijke fusie met Hilversum absoluut niet uitgesloten.


Ab Krook (Actiegroep Wijdemeren2020) aan het woord.

De VVD (3) is voor een herindeling, maar dan het liefst met de complete regio als eindresultaat en eventueel een samenvoeging van de regio tot drie gemeenten als voorportaal.

En dan de PvdA/GroenLinks (2). Die twee partijen zijn, bij monde van fractievoorzitter Stan Poels, luidkeels, zonder enige aarzeling, terughoudendheid of twijfel voor een fusie met Hilversum, als het kan morgen. De partijen waren al overtuigd van de zwakte van Wijdemeren en werden daarin gesterkt door de conclusie van de bestuurskrachtmeting, die zij zonder kanttekeningen overnemen.


In één oogopslag.
Hoe graag wil een partij fuseren met Hilversum op een schaal van nul tot tien.

Er komt nog meer

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, vanavond om 20.00 uur wordt de commissievergadering over het onderwerp gehouden. En heeft u er dan nog geen genoeg van, dan kunt u volgende week donderdag (24/11) nog een keer uw hart ophalen bij de gemeenteraadsvergadering die dan een besluit zal nemen over het advies dat Wijdemeren aan Haarlem gaat geven over de toekomst van Wijdemeren en de regio Gooi en Vechtstreek.

De uitzending van GooiTV ziet u hier.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief