WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Midzomernachtloop NM
's-Graveland, do 19 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Loop ook mee tijdens de Natuurmonumenten Midzomernachtloop, in de nacht van 18 op 19 juni over de buitenplaatsen in 's-Graveland en langs de Ankeveense Plassen.

persbericht

Doe mee aan de Midzomernachtloop in het Gooi

Loop ook mee tijdens de Midzomernachtloop, in de nacht van 18 op 19 juni. In heel Nederland organiseert Natuurmonumenten nachtwandelingen in natuurgebieden, die alleen tijdens deze nacht toegankelijk zijn. In de Gooi en Vechtstreek kun je meedoen op twee prachtige locaties: de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen en de Ankeveense Plassen.


Foto Natuurmonumenten/Andries de la Lande Cremer.

De kans is groot dat je tijdens deze nachtelijke wandelingen wilde dieren ontmoet, zoals reeën, uilen of vleermuizen. En alsof het nog niet spannend genoeg is, verzorgen we op de route allerlei leuke activiteiten.

Buitenplaatsen bij maanlicht

Speciaal voor midzomernacht openen we de poorten van de 17e eeuwse landgoederen in ‘s-Graveland. Vanuit Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek wandel je over kronkelige bospaadjes door de duisternis. Kleine lampjes wijzen je de weg! Ontdek hoeveel nachtvlinders er rondfladderen en kijk door een telescoop naar de fonkelende sterren. Je kunt kiezen uit een tocht van 5 of 10 km. Er is nog plek om 23.00 uur, 23.30 uur en 24.00 uur. De tocht is ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Rond de Ankeveense Plassen

Wandel in het donker langs het water en ruisende riet van de Ankeveense Plassen. Luister onderweg naar spannende verhalen, zoek naar nachtvlinders en zie vleermuizen vliegen. Dit natuurgebied ligt vlak bij de grote stad, maar is toch heel stil. De tocht is ongeveer 6,5 km lang en ook leuk voor wat oudere kinderen die al een stuk kunnen lopen. Je kunt vertrekken om 22.30 uur en 23.00 uur.

Aanmelden

Zin in een spannend avontuur? Schrijf je in via www.natuurmonumenten.nl/midzomernacht. Daar vind je ook alle informatie over de Midzomernachtloop.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief