WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reinoud vs. Dorian op de Plank
Loosdrecht, do 19 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Surftalent Reinoud (14 jr) daagt Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe op 29 mei uit voor een battle op de Loosdrechtse Plassen.

ingezonden bericht

Reinoud vs. Dorian op de Plank

Surftalent Reinoud (14 jr) daagt Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe op 29 mei uit voor een battle op de Loosdrechtse Plassen.

 

Op zondag 29 mei a.s. brengt Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe een bezoek aan het watersporteiland Robinson Crusoe in Loosdrecht. Organisatie SailWise en Fonds Gehandicaptensport ontvangen hier scholieren van het Lydensteyn, een Mytyl- en Tyltylschool uit Beetsterzwaag. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking kunnen een weekend lang onbeperkt genieten van diverse watersportactiviteiten.

Surf battle Dorian & Reinoud

Een speciale gast deze dag is de 14 jarige Reinoud uit Eindhoven. Reinoud heeft een visuele beperking. Door een oogziekte is hij 3 jaar geleden slechtziend geworden, maar zijn handicap staat zijn watersportcarrière niet in de weg. Zijn favoriete sporten windsurfen en snowboarden kan hij nog steeds zelfstandig beoefenen. Hij is al enkele jaren fanatiek windsurfer.

Dorian ontving van Reinhoud een uitnodiging om samen een “battle” aan te gaan op de Loosdrechtse Plassen. Beiden zullen ze visueel beperkt het water trotseren. Dorian krijgt een speciale bril waardoor hij geen voordeel ondervindt in de strijd. Uiteraard zal Dorian Reinoud én de scholieren van Lydensteyn van de nodige tips & tricks op het water voorzien. 

Dorian: “Als ambassadeur sta ik vierkant achter SailWise. Iedereen die het wil zou het water op moeten kunnen, natuurlijk! Volg je passie en voel de wind door je haren. Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Ik realiseer me goed dat ik een bevoorrecht mens ben. SailWise geeft watersporter, die dat nodig hebben, een extra steuntje in de rug… met bijvoorbeeld mankracht of aangepaste faciliteiten. Zodat iedereen die dat wil de wind door de haren kan voelen!”

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken (ongeacht de handicap en de leeftijd), het sportaanbod kwalitatief en kwantitatief te verbeteren en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dat doen wij niet alleen maar samen met onder meer onze 1% FairShare® partners, donateurs, ambassadeurs en vrijwilligers.

SailWise is al 40 jaar de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking. Dankzij SailWise kan iedereen genieten van een onvergetelijke ervaring op het water.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief