WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagthuis: Chimaera Trio
Horstermeer, do 19 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 21 mei opent het Chimaera Trio de dag van het Jagthuis Festival met het pianotrio opus 120 van Gabriel Fauré! Hetzelfde trio besluit ook de dag.

persbericht

JagthuisFestival: jong talent, primeur, onbekende cellosonates
Zaterdag 21 mei

Al een poosje geleden ontdekten we dat Gabriel Fauré zijn pianotrio niet voor viool, cello en piano begonnen was, maar voor klarinet, cello en piano. In een kamermuziekfestival gewijd aan Franse kamermuziek kan zo’n primeurtje natuurlijk geen kwaad.

Via een bevriende organisatie kwamen we in contact met het jonge, veel belovende Chimaera Trio: op klarinet Annemiek de Bruin, op cello Irene Kok en aan de piano Laurens de Man. En zij hadden ook wel zin in een Frans avontuur. Op zaterdag 21 mei opent het Chimaera Trio de dag met het pianotrio opus 120 van Gabriel Fauré! Hetzelfde trio besluit ook de dag. ’s Avonds, na de pauze spelen zij met violiste Ruña ’t Hart het Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen.

Cellist Daniël Esser (Concertgebouw Orkest) heeft een groot deel van zijn leven besteed aan het zoeken, vinden èn spelen van Franse cellosonates. Hij kwam met bijzondere suggesties en een aantal daarvan kunt u beluisteren tijdens het JagthuisFestival. Met pianiste Patricia Verhagen speelt hij zelf de cellosonates van Pierre de Bréville (1930) en Albéric Magnard (1910). De Suite voor altviool van Charles Tournemire (1897) wordt gespeeld door Karin Dolman en pianiste Caecilia Boschman. Op een festival met Franse kamermuziek mag Darius Milhaud niet ontbreken. U hoort van hem de 2e altvioolsonate en de Suite voor klarinet, viool en piano. Al met al wordt deze 2e festivaldag een gevarieerde dag met fantastische musici. Zij laten u bekende en onbekende werken horen uit een periode waarin de Franse kamermuziek zeer populair werd: 1871-1945.

JagthuisFestival: 20-22 mei 2016. Zaterdag 21 mei zijn er concerten om 16 uur, 16.45 uur en 20.15 uur. Alle informatie is te vinden op www.jagthuis.nl. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief