WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Subsidiebeleid Onoverzichtelijk
Wijdemeren, ma 16 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het subsidiebeleid van Wijdemeren is laagdrempelig, maar onoverzichtelijk. Op de website moet de informatie over subsidies beter. Dat vindt de Rekenkamer commissie.

persbericht

Conclusies rekenkameronderzoek subsidiebeleid bekend

Jaarlijks versterkt de gemeente Wijdemeren circa acht ton aan subsidies. De maatschappelijke effecten van deze subsidies zijn onvoldoende inzichtelijk. Dit komt omdat de gemeente onvoldoende beschrijft welke resultaten de subsidies moeten opleveren en hier ook niet op toetst. Dat is de belangrijkste conclusie van een onlangs uitgevoerd rekenkameronderzoek.

Maatschappelijke effecten

De rekenkamercommissie heeft onderzocht in hoeverre het college en de gemeenteraad inzicht hebben in de maatschappelijke effecten van het subsidiebeleid. Het advies is op dit punt het beleid aan te scherpen. In het rapport geeft de commissie aan dat het belangrijk is om doelstellingen specifiek en meetbaar te maken. De gemeenteraad moet zich hierover uitspreken. 

Contact met inwoners

De rekenkamercommissie ziet wel een aanzienlijke verbetering in het proces van subsidieverstrekking. Inwoners en instellingen waarderen het laagdrempelige contact met de gemeente. Toch is het subsidiebeleid voor inwoners onoverzichtelijk, omdat er teveel verschillende vormen van subsidies zijn. Ook vindt de commissie dat de informatie op de gemeentelijke website over subsidies beter kan. Verenigingen vinden daar nu lastig informatie over de verschillende subsidievormen en hoe die aangevraagd kunnen worden.

Bespreking onderzoek

De gemeenteraad bespreekt de resultaten van het subsidieonderzoek en de kaders voor het nieuwe beleid tijdens een commissievergadering op 10 mei 2016.  

Rekenkamercommissie

De rekenkamercommissie is een onafhankelijk orgaan van de gemeenteraad. Jaarlijks voeren zij een onderzoek uit naar het door de gemeente gevoerde beleid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief