WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pleidooi voor Dorpshuis
Kortenhoef, do 12 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Vrienden van Veenstaete pleiten voor de inrichting van een centrale plek in Kortenhoef waar ouderen en anderen bij elkaar kunnen komen. Een dorpshuis eigenlijk.

In dat kader schreef de Stichting Vrienden van Veenstaete onderstaande brief aan het college van burgemeester en wethouders.

ingezonden brief

Aan het college van Burgemeester en Wethouders
van de Gemeente Wijdemeren.

Kortenhoef, 10 mei 2016.

Geachte Dames en Heren.

Zoals u weet bestaat er in Kortenhoef een Stichting Vrienden van Veenstaete.
Deze Stichting stelt zich tot doel om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Niet alleen de bewoners maar er is meer. Voor de volledigheid laten we nu even zien wat wij daarvoor in onze statuten hebben opgenomen.

Doelstelling

De stichting stelt zich ten doel het bevorderen van het welzijn van:

  1. de bewoners van de appartementencomplexen "Veenstaete" en "Veenacker" te Kortenhoef.
  2. de bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex aan de J.F. van Heumenhof.
  3. de bewoners van de seniorenwoningen gelegen aan Oudergaarde en Anton Smeerdijkgaarde.
  4. ouderen woonachtig in de gemeente Wijdemeren die op ad hoc basis met de activiteiten van de Stichting in aanraking komen en hieraan deel willen nemen.

De stichting tracht het gestelde doel te verwezenlijken door het opzetten en uitvoeren van projecten binnen het beschikbare budget van de stichting.

Onze inkomsten bestaan uit bijdragen van inwoners van voornamelijk Kortenhoef en Ankeveen. Wij noemen dat onze donateurs. Bewoners van Veenstaete dragen per appartement € 25.-. per jaar bij als zij gebruik willen maken van ons aanbod. Onze inbreng wordt alom op prijs gesteld. Dat mag vooral blijken uit de grote opkomst. Omstreeks Bevrijdingsdag organiseren wij samen met het Oranjecomite Wijdemeren een gezellige bijeenkomst voor alle ouderen in Kortenhoef en omgeving.

Om onze activiteiten nog wat verder uit te breiden hebben wij eens gekeken of wij in overleg met Veenstaete de brasserie niet elke middag kunnen openstellen voor de bewoners van Veenstaete maar ook voor de inwoners van Kortenhoef. We hebben serieus gekeken of wij voldoende vrijwilligers kunnen vinden om die middagen te bemensen. Dat is ons niet gelukt. Bovendien is de locatie niet erg geschikt omdat je dan de doelgroep beperkt tot Veenstaete en de directe omgeving. Wij zijn daarom op zoek naar een plek in Kortenhoef waar ouderen samen kunnen komen. Dat is natuurlijk erg goed voor hun sociale contacten en kan mogelijk een bijdrage leveren om mensen uit hun isolement te halen.

Het is om bovenstaande redenen dat wij ons tot u wenden. Wij willen u vragen om nog eens goed te kijken naar een centrale plek in Kortenhoef waar dit doel gerealiseerd kan worden. Kortenhoef heeft zelfs bij de Meenthof geen plek waar een kop koffie gedronken kan worden.  Kortenhoef heeft wat dat betreft niks te bieden. Zelfs door particulieren wordt dit niet opgetuigd. Dat is een groot gemis zelfs voor jongeren. In meerdere gemeenten zien we Cultuurhuizen ontstaan en wat dichter bij ook de wijkcentra.

Omdat uw doelstellingen mogelijk parallel lopen met die van ons willen wij u aanbieden om samen op zoek te gaan naar een ontmoetingsplek voor ouderen en mogelijk voor alle inwoners van Kortenhoef en misschien zelfs passanten.

Graag willen wij van u een reactie op dit voorstel.

Namens het Bestuur van de
Vrienden van Veenstaete.

Ankie Hinloopen secretaris
Ties Hagen voorzitter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief