WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Afscheid Joep Frijdal
Wijdemeren, di 10 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Na acht jaar fractievoorzitterschap van de VVD en twee jaar wethouderschap nam Joep Frijdal gistermiddag afscheid van de lokale politiek om zich aan EXIN te wijden.

Gistermiddag werd de afscheidsreceptie voor de vertrekkende VVD wethouder op het gemeentehuis in Loosdrecht georganiseerd. Hij werd toegesproken door burgemeester Martijn Smit en VVD-fractiegenoot Martin Vuyk.


Joep Frijdal krijgt uit handen van burgemeester Martijn Smit een antieke kaart van Wijdemeren.

Burgemeester Smit memoreerde dat Frijdal zich in de acht jaar fractievoorzitterschap in een rol opereerde die hem paste. Compromissen sluiten tussen besluiten van het college en zijn eigen fractie. Het credo van Frijdal is: "Ik ben een echte liberaal, iedereen moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen." Toen de portefeuilleverdeling in het huidige college aan de orde kwam wilde Joep Frijdal ook graag de portefeuille duurzaamheid. "Want ook een liberaal kan voor het milieu voelen." :citeerde burgemeester Smit de ex-wethouder. In zijn rol als wethouder worstelde Frijdal met die rol, aldus de burgemeester. Hij ontpopte zich als een goede netwerker, als het "oliemannetje". "En je las, tot onze verrassing, alle stukken, ook van de andere wethouders, mee." Martijn Smit bedankte Joep Frijdal voor de samenwerking de afgelopen tien jaar.


Martin Vuyk spreekt Joep Frijdal toe.

VVD-raadslid Martin Vuyk sprak waardering uit voor de acht jaar dat Joep Frijdal fractievoorzitter was. De overstap van Frijdal naar het duale college maakte dat de band tussen beiden wat losser werd. Wat hen bond was het feit dat ze beiden in de ICT werkzaam zijn en dat grote aanbestedingstrajecten voor beiden het gebied zijn waar ze elkaar soms tegenkwamen.

Joep Frijdal legde uit dat het besluit om te stoppen met de lokale politiek hem niet gemakkelijk gevallen was, maar dat hij al jaren bezig was met de opleiding en certificering van informaticaspecialisten in het kader van de opleidingsorganisatie EXIN. Voor die organisatie gaat hij een beroepsregister opzetten om het nviveau van informatici te verhogen in een poging om het mislukken en uit de hand lopen van ICT projecten te verminderen.
Frijdal bedankte alle hardwerkende medewerkers van de gemeente Wijdemeren en zijn collega's uit het college van B&W. "Het waren twee hele mooie jaren."

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief