WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ernst Leyden in Kortenhoef
Kortenhoef, ma 9 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kunst aan de Dijk exposeert van 21 mei t/m 12 juni 2016 in de Oude School in Kortenhoef met werk van Ernst Leyden uit privé-collecties.

Werk ontdekt

Op 15 december 2015 publiceerden wij een artikel van de hand van Carole Denninger over een door haar ontdekt werk van Ernst Leyden (dan wel: Ernst Leijden).


Ernst Leijden (1892-1969), ‘De Hooge Wilgen’-Loosdrecht-1923,
olieverf op linnen, 84 x 106 cm.

Over bovenstaand schilderij schreef zij toen: "Het is zojuist ontdekt en aangeschaft door kunsthistoricus Carole Denninger die het bij een familie in het Gooi ontdekte, waar het monumentale schilderij vanaf de aanschaf door grootvader hing. Sinds 1923 was er niets meer aan gebeurd waardoor het vernis (botenlak!)  totaal vergeeld en vervuild was. De Hilversumse restaurator Rob Jacobs heeft het doek met eindeloos geduld gereinigd en nu kan het sneeuwgezicht weer in de oorspronkelijke staat bewonderd worden!"

persbericht

Ernst Leyden (1892 – 1969), kosmopoliet in Wijdemeren.

In 2016 viert Kunst aan de Dijk haar 35-jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling met schilderijen en tekeningen van Ernst Leyden. Ernst Leyden woonde en werkte van Londen tot Parijs, de Verenigde Staten en Portugal, in Urk en ook in ’t Gooi!

Hij had vele contacten in de ‘high society’ en met belangrijke kunstenaars zoals Salvador Dali, Marc Chagall en mensen als Charlie Chaplin. Zijn werk kenmerkt zich door de vele verschillende stijlen en onderwerpen. Het werk van Ernst Leyden wordt verzameld in onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen, het Haags Gemeentemuseum, Musée d’Art Moderne Parijs, the Tate Gallery in Londen en het Guggenheim museum in New York.

Kunst aan de Dijk exposeert van 21 mei t/m 12 juni 2016 in de Oude School in Kortenhoef met werk uit privé-collecties.

Locatie: De Oude School, Kortenhoefsedijk 145, Kortenhoef
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur
Entree: € 5,-- (kinderen t/m 16 jaar gratis)
Informatie: kunstaandedijkkortenhoef@gmail.com / www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht/WWK
foto
div.
auteur
persbericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief