WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintjes Brandweer Nederhorst
Nederhorst den Berg, di 28 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen zaterdag kregen vier brandweerlieden uit Nederhorst den Berg een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit.

persbericht

Lintje voor vier brandweermannen

Op 25 juni ontvingen de heer A. van den Bosch, de heer P.G. Bouwer, de heer G. Gijsen en de heer C. Ploegstra een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit. De uitreiking vond plaats tijdens de brandweerfamiliedag in de brandweerkazerne van Nederhorst den Berg.

Arjan van den Bosch

Arjan van den Bosch is al meer dan 20 jaar actief bij de vrijwillige brandweer van Nederhorst den Berg. Naast de reguliere brandweertaken, heeft hij een indrukwekkend aantal specialismen. Zo is hij oefenleider, assistent duikploeg, brandweerchauffeur, First Responder, schipper en oppervlakteredder. Ook is hij lid van het bestuur van de brandweervereniging. Daarnaast zet hij zich in voor de jaarlijkse sinterklaasintocht en de plaatselijke ijsclub.

Peter Bouwer

Peter Bouwer is al meer dan 23 jaar actief als vrijwilliger bij de brandweer in Nederhorst den Berg. Naast zijn taken als seniormanschap, voert hij ook werkzaamheden uit als oefenleider, assistent duikploeg, brandweerchauffeur, First Responder en schipper op de brandweerhulpboot. De afgelopen jaren heeft hij zijn kennis en ervaring gedeeld met de nieuwe generatie in zijn rol als jeugdleider. Ook is hij penningmeester van de brandweervereniging. Ook buiten de brandweer is hij maatschappelijk actief. Hij is bestuurslid bij de volleybalvereniging en hij zet zich in voor de plaatselijke ijsclub.

Piet Gijsen

Al 23 jaar zet Piet Gijsen zich in voor de vrijwillige brandweer in Nederhorst den Berg. Naast zijn reguliere functie binnen de brandweerorganisatie, seniormanschap, is hij ook inzetbaar als brandweerchauffeur, First Responder, schipper op de brandweerhulpboot en oppervlakteredder. Ook buiten de brandweer maakt de heer Gijsen zich graag als vrijwilliger verdienstelijk voor diverse organisaties. Zo is hij actief voor de plaatselijke ijsclub en voor de kerk. Bij diverse evenementen wordt hij ingezet als verkeersregelaar.

Cees Ploegstra

Cees Ploegstra is al 20 jaar actief voor de vrijwillige brandweer in Nederhorst den Berg als seniormanschap, assistent oefenleider en oppervlakteredder. Hij staat dag en nacht voor eenieder klaar.

Uit de verdiensten van deze heren blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent hen een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Lid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
site Wdm
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief