WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sloepentocht 2016
Wijdemeren, di 28 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag werd de jaarlijkse Sloepentocht gehouden. Rondje Loosdrecht over de Vecht, het Hilversums Kanaal, de 's-Gravelandse Vaart, de Loosdrechtse Plassen en de Drecht.

Het weer en vooral de weersverwachting werkten niet mee. Er waren veel minder deelnemers dan andere jaren, waarschijnlijk omdat men slecht weer vreesde. Zo lag de WWK in sluis 't Hemeltje met één andere sloep, die pas een kwartier later aankwam. Op de oever honderd feestende mensen, muziek en in de sluiskolk niets te beleven. Dat was vorige jaren wel anders.


Ook dit was de Sloepentocht 2016. Zeiltjes en paraplu's in een bui.
Foto: Nadja Jungmann

Politie Actief

De politie was langs de hele route actief. Zo moest onze sloep op de 's-Gravelandse Vaart stoppen om, met goed gevolg, een blaastest af te leggen. Ook bij Ottenhome was het raak. Daar werd een varend vlot aangehouden. Terwijl wij in de kolk van ''t Hemeltje lagen en de sluisdeur al gesloten was, zagen wij de antennes van een politieboot heen en weer kruisen voor de gesloten deur. De sluiswachter heropende deur, maar bij nader inzien keerden de varende dienders om en kon de deur weer dicht.

Drijvend Tapijt

Op het Loosdrechts Terras, bij de Dikke Muis, kwamen wij een grote groep tegen, die het thema van dit jaar, Sprookjes, eer aandeed met Oosterse uitdossing als Sprookjes uit Duizend en één nacht. Zelfs het drijvende vliegende tapijt was niet vergeten.


Sprookjes uit Duizend en één Nacht.
De persoon met de rode hoofddoek is vermoedelijk Alladin.


Het vliegende tapijt op sleeptouw.

Het weer was zeer wisselend. Dan weer een lekker zonnetje en dan weer een stortbui met een enkele klap onweer. Maar al met al toch een geslaagde zondag.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief