WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
BoekStart in de Kinderopvang
Kortenhoef, za 25 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmorgen opende Kinderdagverblijf Thuiz Bij in Kortenhoef de nieuwe locatie. Ook werd de Boekstart van de Bibliotheek in de Kinderopvangcollectie op die locatie onthuld.

persbericht

BoekStart in de Kinderopvang

Dit project is erop gericht om als bibliotheek professioneel en intensief samen te werken met kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Bibliotheekspecialisten jeugd geven in het kader van dit project pedagogisch medewerkers een praktische training rondom interactief voorlezen. Daarnaast zijn er van beide instellingen pedagogische medewerkers door een trainer uit de bibliotheek opgeleid als voorleescoördinator, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het neerzetten van een voorleesbeleid voor hun instelling en het onderhouden van de boekencollectie.

Een van de uitgangspunten van BoekStart in de Kinderopvang is dat voorlezen en leesbevordering een vaste plek in de kinderopvang krijgen bijvoorbeeld d.m.v. een voorleesplan.
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Het kind ontwikkelt een gevarieerde en grote woordenschat waar het zijn hele leven profijt van heeft. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter het is
De bibliotheek zorgt voor een aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang en een startcollectie geschikte boekjes. Zo wordt een rijke en stimulerende leesomgeving gecreëerd voor jonge kinderen vanaf 2-4 jaar.

Een ander uitgangspunt van BoekStart in de Kinderopvang is het vergroten van de ouderbetrokkenheid, zodat er thuis meer en bewuster wordt voorlezen en zij bekend worden gemaakt met de mogelijkheden van de bibliotheek.
Samen met je kind genieten van boeken; een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Pedagogisch medewerkers van de kinderopvang  kunnen ouders hierbij ondersteunen.

Het project is mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief