WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verder dan je Neus kijken.
Kortenhoef, za 25 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ben Steenvoorden lanceert een overall plan om een groot aantal problemen in 's-Graveland en Kortenhoef in één keer op te lossen met een lange termijn visie.


Ben Steenvoorden.

Ben Steenvoorden was lijsttrekker van de PvdA, fractievoorzitter van Wij en raadslid voor DB in periode 2010 - 2014.

Lees ook:

01102007 Dorpsplein goed Ontvangen
20102008 Burgerinitiatief Dorpsplein
07012009 Pleidooi voor Dorpsplein
08012008 Steun voor Dorpsplein

ingezonden brief

Verder kijken dan je neus lang is!

Tijdens mijn actieve periode als raadslid heb ik ooit het plan bedacht voor een dorpsplein inclusief muziektent bij het toen in aanbouw zijnde Veenstaete. Dat was een oplossing voor het verkeer bij de scholen, voor het herdenkingsmonument én er kwam daardoor een overdekte ‘hang’ plek voor ouderen en een centrale plek om bijvoorbeeld Koningsdag te vieren. Het is niets geworden. Waarschijnlijk heb ik het niet goed gepresenteerd, niet goed verwoord of was ik niet goed in lobbyen.

Toch bekruipt me de laatste jaren (nu ik afstand genomen heb van de politiek) steeds meer het gevoel dat het gewoon veel te moeilijk is voor een gemeenteraad om zaken in samenhang te zien. Op dit moment is er een plan voor een minitheater i.p.v. de Dobber. De politiek gaat er serieus op in door te vragen waar het dan moet komen en of het geen 100 zitplaatsen groot moet zijn. Nergens lees ik iets van een visie op langere termijn.
Ook staat ‘de polder’ op de agenda met daarin opgenomen het plan Groenewoud. Dat gaat ook niet veel verder dan hoeveel woningen er moeten komen en of er genoeg bewegingsruimte is voor het verkeer. Lekker overzichtelijk! Zei Joep Frijdal niet altijd Keep It Simple, Stupid (KISS). Daar heeft men dan weer wel naar geluisterd.

Wat niet op de politieke agenda van deze week staat maar natuurlijk altijd items zijn; de vergrijzing, inkrimpen van de scholen, het verkeer in het dorp en woningbouw.
In de hoop dat ik het mis heb en dat de gemeenteraad toch in een groter verband kan denken wil ik nogmaals het ongeveer anderhalf á twee jaar geleden gepubliceerde totaalplan onder de aandacht brengen. Een plan met een groot win-win gehalte. Een plan wat veel verder gaat dan 50 of 100 zitplaatsen of hoeveel woningen.

  1. Realiseer een sportcomplex op Groenewoud en vestig ernaast de Curtevenneschool, de Regenboog en eventueel de Antoniusschool. Ideale plek.Centraal gelegen en goed bereikbaar. Eenvoudig en veilig met de fiets of te voet te bereiken. Perfect voor de naschoolse opvang maar ook voor het sportonderwijs op de scholen. Eén groot parkeerterrein (én kleedkamer-accommodatie). Overdags voor de scholen en ’s avonds en in de weekenden voor de sport. Voetbal, tennis, hockey, atletiek, en eventueel handbal en jeu de boules. Bovenop de goed ingepakte vervuiling komt ten behoeve van het kunstgras nog een dikke onderlaag en daar bovenop uiteraard de kunstgrasvelden én kunststof- atletiekbaan. Een extra beveiliging dus tegen de vervuilde ondergrond.
  2. Verplaats ook de sporthal de Fuik naar het nieuwe complex. Creëer één grote kantine voor de sporthal en alle sportverenigingen van het complex en voeg daar de functies van de Dobber aan toe. Ook leuk voor de (theater)voorstellingen van scholen.
  3. Het complex kan het hele jaar door gebruikt worden. Ideaal tijdens de schoolvakanties. Er is altijd wat te doen en niemand heeft er last van.
  4. Bouw (indien mogelijk) huizen op een gedeelte van sportpark Berestein op de velden van de voetbalvereniging. De toekomstige bewoners van deze wijk aan de rand van het dorp kunnen vrijwel ‘ongemerkt’ het dorp in en uit. Geen extra verkeersdruk.
  5. Bouw huizen op de plek van de Fuik. Geeft meer rust in de buurt (geen activiteiten meer) en meer ruimte voor starters.
  6. Door de verplaatsing van de Curtevenne- en Regenboogschool kunnen er op die plek (senioren)woningen gebouwd worden. Mooi centraal en perfect passend bij wat er in die omgeving al is ( van Heumenhof en Veenstaete ). Hierdoor zal er doorstroming komen in de woningmarkt.
  7. Gun Albert Heijn de Dobber. Ook het winkelend publiek zal er blij mee zijn. De Dobber staat nu maar te verpieteren.
  8. Uit de opbrengst van de huizenbouw, de Dobber en de bijdrage van de provincie kan de sanering van Groenewoud en de verhuizing van de diverse verenigingen plaatsvinden.
  9. Door de centrale ligging van het sportcomplex komt er in het algemeen minder (auto)verkeer (fietsen!) maar zeker op het Zuidereinde zal het verkeer afnemen.
  10. Per saldo kunnen er in totaal veel meer woningen gebouwd worden dan nu alleen in het huidige plan Groenewoud. Goed voor de starters en ook goed tegen de vergrijzing.

Een plan met heel veel plussen. Dé oplossing voor het huidige Groenewoud, de Dobber, Albert Heijn, de Fuik, het Zuidereinde, de scholen en een fantastische stimulans voor de leefbaarheid in Kortenhoef en ’s Graveland. Ik zeg: DOEN!

Ben Steenvoorden
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief