WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Criminaliteit Wdm blijft Dalen
Wijdemeren, za 23 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In 2015 is de criminaliteit in Wijdemeren met gemiddeld 6 procent afgenomen ten opzichte van 2014. Dit blijkt uit een rapport van het Bureau Veiligheidsstrategie Midden-Nederland.

persbericht

Criminaliteit Wijdemeren blijft Dalen

In 2015 is de criminaliteit in Wijdemeren met gemiddeld 6% afgenomen ten opzichte van 2014. Dit blijkt uit het veiligheidsbeeld 2015 uitgebracht door het Bureau Veiligheidsstrategie Midden-Nederland.

Burgemeester Smit: “Wijdemeren is een relatief veilige gemeente om in te wonen. De criminaliteitscijfers laten een daling zien in de afgelopen jaren. Dat betekent niet dat we stil moeten zitten. Met elkaar kunnen we de dorpen nog veiliger maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de WhatsApp buurtpreventiegroepen.”

Meerjaren Veiligheidsplan 2015-2018

Op 29 oktober 2015 heeft de gemeente het Meerjaren Veiligheidsplan (MVP) 2015 – 2018 vastgesteld. Hierin geeft de gemeente aan hoe zij de criminaliteit de komende jaren wil aanpakken. Zo gaat de gemeente het (lage) aantal woninginbraken stabiliseren, de jeugdoverlast terugdringen, de (woon)overlast van (psychiatrische) personen aanpakken, partners en inwoners bewuster maken van signalen op georganiseerde criminaliteit en de veiligheid bij (grote) evenementen vergroten.

Tips en achtergrondinformatie

De actuele veiligheidscijfers zijn gepubliceerd op www.wijdemeren.nl/veiligheidsbeeld. Ook zijn er tips waarmee inwoners zelf hun veiligheid kunnen vergroten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief