WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tien woningen Oppad
Oud-Loosdrecht, za 23 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gisteren ondertekenden wethouder Betske van Henten en Roosdom Tijhuis BV een overeenkomst voor de bouw van tien woningen aan het Oppad in Oud-Loosdrecht.

persbericht

Tien nieuwe woningen aan het Oppad

Op vrijdag 22 januari 2016 ondertekenden wethouder Van Henten en de heer M. Companje, directeur van projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis BV, een overeenkomst voor de bouw van negen rijwoningen en een vrijstaande woning aan het Oppad in Oud-Loosdrecht.

Woningen

Vijf van de rijwoningen vallen binnen het zogenoemde betaalbare segment met een maximale verkoopprijs van 210.000 euro, vrij op naam. Voor de andere rijwoningen en de vrijstaande woning wordt de verkoopprijs bepaald door het bouwbedrijf. Vanaf 14 februari starten de voorbereidende werkzaamheden, waaronder de sloop van gebouw Het Trefpunt en het verwijderen van het parkeerterrein. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie maanden. De woningbouw start, volgens planning, in de tweede helft van 2016.

Wethouder woningbouw Betske van Henten: “We hebben eerder met het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap particulieren de ruimte gegeven om zelf hun woning te laten ontwikkelen. De leden van deze vereniging en de gemeente hebben hun best gedaan om dit te laten slagen. Helaas is dit niet gelukt. We hebben nu de bouwlocatie verkocht aan een projectontwikkelaar. We zijn blij dat we nu met Roosdom Tijhuis BV toch dit jaar betaalbare woningbouw kunnen realiseren in dit gebied.”

Herinrichting openbaar gebied

Het gebied wordt opnieuw ingericht, nadat de woningen gebouwd zijn. Met omwonenden zijn hiervoor plannen gemaakt. De weg wordt opnieuw bestraat, er komen nieuwe parkeervakken, een nieuwe riolering wordt aangelegd en de “kiss and ride strook” langs De Drie Kampjes wordt veranderd in langsparkeervakken. De herinrichting start in de eerste helft van 2017.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief