WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Broken Links RIS?
Wijdemeren, do 21 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wij kregen bericht van de gemeente dat de links in het nieuwe raadsinformatiesysteem helaas compleet afwijken van de oude links. Voor de archieffunctie van de WWK heeft dat gevolgen.

In de WWK zijn van 24 augustus 2012 tot en met 26 september 2015 regelmatig links gelegd naar informatie op de website van Wijdemeren, of eigenlijk van de firma Notudoc, die het systeem onder de raadsinformatie levert. In totaal zijn dat 163 links. Die links verwijzen naar raadsstukken, brieven, raads- en commissieagenda's etc.. op de website van Notudoc, Die informatie staat daar nog wel, maar enigzins kreupel.

Voor de liefhebber, die Notudoc-links begonnen met:

http://wijdemeren.notudoc.nl/cgi-bin/, daarachter kwam dan "agenda.cgi" als het om een agenda ging en "showdoc.cgi" als het om een document ging. En daar weer achter een nummer waarmee het betreffende item geadresseerd werd.

Een voorbeeld uit het eerste WWK-bericht waarin zo'n link voorkomt, van 24 augustus 2012 onderaan in het bericht over cabomba "een notitie over de toekomst van het Schap". Die link werkt nog normaal en geeft het opgevraagde document..

http://wijdemeren.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=382670/type=pdf/notitie_plassenschap_Een_nieuwe_koers_dd_maart_2012.pdf

De link bovenin hetzelfde bericht (het kopje Agenda) verwijst naar een Notudoc-pagina die qua inhoud overeenkomt met de oude Wijdemeerse agenda. Hij ziet er alleen nogal raar uit.

http://wijdemeren.notudoc.nl/cgi-bin/agenda.cgi/action=view/id=16338

Omzetten kan niet

Wij vroegen de gemeente om na te vragen bij Notudoc of er een 1 op 1 relatie bestond tussen de oude en de nieuwe link (bijvoorbeeld een andere url, maar met hetzelfde nummer als in het oude systeem). In dat geval zou omzetten een kwestie zijn van het vervangen van wat tekst in de hele website (global replace). Dat blijkt echter niet het geval te zijn.

Een voorbeeld:

De agenda van de commissie RO van 7 januari van vorig jaar.

Als die laatste cijfers achter de laatste / hetzelfde waren geweest, dan hadden wij dit linkrot-probleem in een half uur opgelost. Nu kunnen wij helaas geen enkele garantie geven hoelang het duurt voor u een "404 Page not Found" van Notudoc terug krijgt. U zult op zoek moeten in het nieuwe Raadsinformatiesysteem.

Een XML-overzicht met alle 163 Notudoc-links in de WWK vindt u hier.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief