WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sweet en Sweeter
Kortenhoef, wo 20 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het Weekblad Wijdemeren staan vandaag drie jongens op de voorpagina die als opdracht voor school een bedrijfje opzetten. Met de opbrengst steunen zij SailWise.


Links Xammy, rechts Ryan.

Hieronder het eerste deel van het artikel dat Saskia Luijer schreef voor het Weekblad Wijdemeren dat vandaag uit kwam. Het hele blad vindt u hier.

Weekblad Wijdemeren
Eerste deel van het artikel van Saskia Luijer.

Sweet & Sweeter steunt SailWise

“Mevrouw, wilt u misschien iets kopen?” vraagt Ryan ten Bosch. De Kortenhoefse tiener verkocht vrijdagmiddag 15 januari samen met Quinten Swart uit Ankeveen en de Berger Xammy Boorsma snoepjes in de Meenthof. Dat deden de jongens voor het goede doel: SailWise.

Ryan, Quinten en Xammy zitten in de eerste klas van Quest, op het Roland Holst College. Als opdracht voor school hebben ze een bedrijfje opgezet om daarmee geld op te halen voor een goed doel. Daarbij konden ze kiezen uit verschillende nonprofitorganisaties. Grote en kleine, landelijk en lokaal. De keuze was niet zo moeilijk, ze wilden graag een doel dichtbij en ook iets wat ze zelf leuk vinden. Dat is watersport, want de jongens houden van zeilen. Dus kozen de bruggers voor SailWise. Een organisatie die watersportvakanties organiseert voor mensen met een beperking.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WW
foto
Douwe van Essen
auteur
Saskia Luijer
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief