WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WWK en VVD: Niet Serieus!
Nederhorst den Berg, za 20 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De grond van het Schapenweitje wordt terecht onderzocht vindt Cor Koster. De VVD kan hij moeilijk serieus nemen en het verslag in de WWK noemt Cor een Caspertje.

Cor Koster

Een Caspertje doen

Ik krijg meer en meer waardering voor burgemeester Martijn Smit. Op de laatste raad vond hij de vragen van de VVD over het schapenweitje niet actueel en hij  stuurde ze door naar de commissie. De VVD voelde zich niet serieus genomen. Begrijpelijk, maar het is nu eenmaal moeilijk om de VVD wèl serieus te nemen.

De vragen van de VVD varieerden van locaties van heipalen tot mailuitwisselingen met de Provincie, en van krijgshistorische waarden tot Monumentenwegen. Die Monumentenwegen intrigeren me; geen idee wat dat zijn. Met alle vragen wilde men weten of de gemeente ermee bekend was. De achterliggende reden is echter duidelijk; men wil geen seniorenwoningen op die plek.

Je kunt wat lacherig doen over de VVD in Wijdemeren en hun plotselinge bezorgdheid over de krijgskundige geschiedenis van Nederhorst den Berg, maar ze doen gewoon een Caspertje. (Voor degenen die niet bekend zijn met deze uitdrukking: ‘een Caspertje doen’ is afgeleid van Casper van den Broek, een journalist van de Gooi en Eemlander, die hele complottheoriën ontwikkelt waar volstrekt niets van klopt. Anders gezegd: de VVD suggereert dat er veel meer speelt dan het college wil vertellen. De VVD ziet complotten waar die niet zijn. Burgemeester Smit had dat goed door en vond de vragen dan ook niet actueel.

Meetapparatuur

Want waar hebben we het over? Over een truck met meetapparatuur die daar gesignaleerd is. So what? Ik kan me best voorstellen dat de eigenaar van de grond wil weten of je er kunt bouwen en daarom een ‘geologisch sonderingsonderzoek’ laat uitvoeren, wat dat ook precies in moge houden. Tenslotte is het schapenweitje niet meer dan een baggerstortplaats. Je zult bijvoorbeeld heipalen nodig hebben voor de woningen die daar komen, en het lijkt me niet meer dan normaal dat je gaat kijken of het wel kan, dat heien. Zo niet, dan hoef je namelijk geen bouwvergunning aan te vragen.

Tendentieus

En dan nog iets. Onze onvolprezen redacteur van de WWK, Rik Jungmann, die normaal redelijk objectief rapporteert, schreef een inleidend stukje dat behoorlijk tendentieus is, deels zelfs in suggestief rode letters. Zijn woordgebruik geeft dat al aan: “wethouder Betske van Henten beweerde dat geen enkel concreet plan bestond, maar…” en “beide CDA wethouders verklaarden in koor: Er is nog niets (… maar) dat komt inmiddels in een heel ander licht te staan”. Ook hij doet een Caspertje: er moet wel wat aan de hand zijn, gezien dat “omploegen van en meten op het Schapenweitje”. Bandensporen en metingen op een baggerdump als indicatoren van een samenzwering. Hoe kom je er op.

Beste VVD, beste Rik, doe toch normaal. Eén geflipte Casper in de regio is echt genoeg.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Cor Koster
foto
---
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief