WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Machiavelliaanse motieven
Nederhorst den Berg, za 6 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Koster is boos over het lelijke commentaar dat Casper van den Broek vanmorgen in de krant leverde op de, volgens Cor, zuivere motieven van burgemeester Martijn Smit.

ingezonden brief

Machiavelliaanse motieven

Ik zit te blazen van boosheid… Echt! Dat een heuse journalist zulke onzin bij elkaar verzint, is onvoorstelbaar. Ik heb het over die Casper van den Broek van de Gooi- en Eemlander die onze Wijdemeerse burgemeester Machiavelliaanse motieven in de schoenen schuift. Rik Jungmann schreef er al over.

Heel in het kort: volgens die journalist heeft burgemeester Martijn Smit een “sublieme, strategische meesterzet” gedaan in een “verfijnd schaakspel” door een “bliksemafleider” (vluchtelingendebat) te creëren waardoor de oppositie in de raad van Wijdemeren zijn eigen geloofwaardigheid ondergraaft als men tegen een eventuele fusie met Hilversum is. Hoe kom je er op! Casper van den Broek heeft veel te veel tv-series gezien over het perfide gedrag van Amerikaanse politici.

Al sinds het ontstaan van Wijdemeren schrijf ik over lokale politieke zaken en ik ben meestal behoorlijk kritisch. Maar in deze zaak - en dat mag ook wel eens gezegd worden - ben ik trots op onze raad. Herhaaldelijk heeft zowel de gemeenteraad als de burgemeester gezegd dat wij ruimhartig moeten zijn bij het opvangen van mensen in nood. Het meest eloquent gebeurde dat op de commissievergadering op 4 februari door Robby Israel (VVD) en Stan Poels (PvdA/GrL). En door burgemeester Martijn Smit. Alle drie hielden zij een indrukwekkend betoog.

Die journalist van de Gooi- en Eemlander moet van onze burgemeester afblijven. Laat hem maar gewoon in Hilversum blijven, waar voor dit soort complotdenken misschien enige aanleiding is. Rik Jungmann eindigde zijn artikel met de vraag: “Wil het kleine Wijdemeren wel fuseren met het grote machtige Hilversum als dat het tot nu toe niet eens voor elkaar kreeg om meer dan 100 vluchtelingen onder te brengen.” Mijn antwoord zou zijn: nee, dat willen we niet.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief