WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Weesp stribbelt Mee!
Weesp, di 2 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de krant van gisteren liet Weesp geen spaan heel van de door de provincie voorgestelde bestuurskrachtmeting. Foute deadlines, bekende uitkomst en geen liefde van Hilversum.

Als u in het vorige bericht het standpunt van de PvdA in Wijdemeren gelezen heeft, dan moet u dit ook even lezen.

Een pikant detail is dat de raad van Weesp de bestuurskrachtmeting (BKM) door de provincie Noord-Holland faliekant van de hand wees qua planning en ten aanzien van de vragen die GS willen stellen in het onderzoek. De raad van Weesp vindt dat de BKM maar één uitkomst kan hebben, n.l. een fusie van Wijdemeren, Hilversum en Weesp.

Hilversum laat niets van zich horen

Terecht merkt de Weesper raad op dat Hilversum nog nooit enige toenaderingspoging heeft laten zien (dat is herkenbaar, ook in Wijdemeren) en een meerwaarde te zien in een fusie met Weesp. Om dat onheil van een fusie met Hilversum af te wenden is Weesp op ambtelijk en bestuurlijk niveau constructieve gesprekken met de nieuwe gemeente Gooise Meren gestart.

Hè...? Hoe nu?

Voor de kenners van de bestuurlijke geschiedenis is dat laatste lichtelijk tragikomisch. Jarenlang werd gestreefd naar de z.g. G4 fusie, ofwel Bussum, Naarden, Muiden en Weesp. Bussum wilde helemaal niet fuseren en Bussum, Naarden en Muiden wilden Weesp er niet bij hebben, zodat uiteindelijk, onder druk, Gooise Meren ontstond zonder Weesp. Het afgewezen muurbloempje Weesp wendt zich nu tot de gemeente Gooise Meren waarbij het eerst een blauwtje liep, om maar uit handen van Hilversum te blijven. Kennelijk van twee kwaden de minst erge.

Het kan verkeren zei Bredero...

Meestribbelaars

Pieter Winsemius had het over de meestribbelaars in de Gooi en Vechtstreek. Ze doen of ze van harte meewerken, maar intussen trappen ze onzichtbaar op de rem. Het artikel in de WWK over de bijeenkomst met Pieter Winsemius van 18 april 2013 is wat deze problematiek betreft nog even actueel als vandaag.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief