WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Prof Dr. Ir. Piet Akkermans
Wijdemeren, vr 2 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In De Zijlijn: Prof. Dr. Ir. Akkermans (Kees van Kooten) zei het al. 'mijn naam wordt genoemd'. Nu speelt dat ook in de Wijdemeerse politiek.

IN De Zijlijn

Prof. Dr. Ir. Piet Akkermans

Sinds vorige week donderdag krijg ik toch maar steeds een flashback van een beroemde scene van Kees van Kooten en Wim de Bie waarin Prof. Dr. Ir. Piet Akkermans zich warm loopt om toe te treden tot het PvdA-CDA kabinet Lubbers lll (1989-1994).

Prof. Dr. Ir. Akkermans was één van de vele typetjes van Kees van Kooten. Zodra er een vacature in een kabinet ontstond, omdat een minister moest aftreden, dan verscheen de olijke Prof. Dr. Ir. in beeld om te melden dat "zijn naam werd genoemd" in de kringen van de wandelgangen rond de Haagse Hofvijver. Een heel bekende scene is die uit 1994 waar Akkermans wordt geinterviewd door parlementair journalist Aad van der Naad (Wim de Bie) voor het programmaonderdeel Kijk op het Rijk. De aanleiding is dat defensieminister Relus ter Beek is afgetreden en Akkermans overduidelijk wel zin heeft in dat ministerschap.

Kijk op het Rijk was een onderdeel van het wekelijkse VPRO programma Keek op de Week, dat gemaakt werd door het Simplistisch Verbond (Koot en Bie).


Fragment van het Simpistisch Verbond op Youtube.

Lichte hint

En waarom moet ik daar nu steeds aan denken? Omdat de Gooi en Eemlander meldde dat een DB delegatie sprak met het CDA over de ontstane situatie, nadat de VVD-zetel in het college vacant raakte vorige week donderdag. In een tussenzinnetje stond in het stukje in de krant dat Jan Jaap de Kloet, de vice-voorzitter van DB, ook bij dat gesprek was. Een lichte hint.

De Gooi en Eembode van gisteren gaat nog een stap verder. In de kop schrijft de krant "Jan Jaap de Kloet genoemd als nieuwe wethouder". Desgevraagd zegt De Kloet tegen de Gooi en Eembode dat hij geen ja en geen nee zegt. "Het is allemaal nog kakelvers." Een sterk voorbeeld van "zijn naam wordt genoemd".

Voight

We vroegen het René Voigt, die in de Bode "Voight" heet (ook een mooie naam). De heer Voight vertelde ons aan de telefoon dat er nog niets zeker is. Volgende week spreken DB, het CDA en de PvdA/GL elkaar. Eerst moet men het eens worden op het collegeprogramma en de uitvoering daarvan. Mocht dat lukken, dan zal blijken of het rondzoemen van "de naam die genoemd wordt" de werkelijkheid gaat dekken, of dat er een ander DB lid opstaat om de wethouderspost in te vullen. Eén voordeel: DB heeft geen leden in Utrecht, Almere of nog verder weg.

U begrijpt nu wel waar mijn flashbacks aan Prof. Dr. Ir. Piet Akkermans vandaan komen.

Gelukkig heb ik wel een goede nachtrust ondanks deze prangende onzekerheid.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
Video
Simpl. Verbond
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief