WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Quatre Mains in Het Jagthuis
Hortsermeer, do 1 december 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 9 december musiceren de pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst in een quatre mains concert in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Een ‘vleugeltje theater’ met Beth & Flo in het Jagthuis
Vrijdag 9 december

Geen typefout, maar een grap van het duo. Het tekent ze: de pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Houdt u van een spontaan, improviserend, theaterachtig quatre-mains concert, dan raden we u aan om vrijdagavond 9 december naar het Jagthuis te komen.

Twee pianistes die het liefst concerten geven die niet alleen concerten zijn. Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbet Remijn, beiden in 2014 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als pianoduo Beth & Flo treden zij op in theaters en concertzalen, maar net zo lief in huiskamers of in de open lucht. Als er maar een piano staat! Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. Tijdens het concert in het Jagthuis hoort u ondermeer muziek van Mozart, Brahms, Ravel en Saint-Saëns. Het concert vindt plaats op vrijdagavond 9 december en begint om 20.15 uur. Zoals gebruikelijk bij de vrijdagavondconcerten is er voorafgaand aan het concert om zeven uur voor de eerste 20 belangstellenden gelegenheid aan te schuiven aan tafel. U krijgt voor 32 euro het concert en een heerlijk vegetarisch twee-gangen menu voorgeschoteld.
Beth & Flo: vrijdag 9 december 2016, aanvang 20.15 uur, entree 17,50 euro (tot 25 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Pianoduo Beth & Flo
Het Jagthuis, vrijdag 9 december 20.15 uur

R. Naeff (1981) - The Aftermath
W. A. Mozart (1756-1791) - Sonate KV358 in Bes                  
J. Brahms (1833-1897) - Walsen op. 39, nrs 1 t/m 6
J. Brahms (1833-1897) - Hongaarse dans nrs 1 en 2
A. Dvořák (1841-1904) - Slavische dans op. 46 nr. 7 in c
A. Dvořák (1841-1904) - Slavische dans op. 72 nr. 2 in e
M. Ravel (1875-1937) - Ma Mère l’Oye: Petit Poucet, Les entretiens de la Belle et de la Bête
S. Rachmaninov (1873-1943) - Six pieces op. 11: Scherzo
C. Debussy (1862-1918) - Préludes livre II: ‘Ondine’
C. Saint-Saëns (1835-1921) - Carnaval des animaux: Fossielen, Aquarium, Finale

Biografie

Pianoduo Beth & Flo: Elsbet Remijn en Claudette Verhulst

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.
Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.
Bijzonder pianoduo
Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Inmiddels hebben Claudette en Elsbet als duo al op verschillende plekken mogen optreden. Ze speelden op festivals, zoals o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, de Uitmarkt in Den Haag, festival Klassiek op 't Amstelveld in Amsterdam en 'Salone dell'Opera' in Amerongen. In oktober 2013 schreven en speelden zij een sprookjesconcert voor kinderen waarbij de piano centraal stond in het Lucent Danstheater in Den Haag tijdens festival 'De Betovering'.
Beth & Flo mochten zich als één van de jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015.
Ze traden op in o.a. TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland.
Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West.

Concertvoorstellingen

In 2013 en 2014 werden Elsbet en Claudette geselecteerd om deel te nemen aan het Café Theater Festival in Utrecht. Hiervoor maakten zij in samenwerking met regisseuse Elisabeth Boor twee concertvoorstellingen; ten eerste in 2013 de voorstelling 'Where did you get that hat?', gebaseerd op de Music Hall – het varietétheater in het 19e-eeuwse Engeland – in combinatie met klassiek pianorepertoire uit de 19e eeuw. Ten tweede in 2014 de voorstelling 'Oui, oui, zo ies èt levèn', een vrolijk verhaal over de liefde, met muziek van Franse componisten en een enkele chanson.
In augustus 2015 speelden Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel 'Slaande Ovatie', geregisseerd door Jorinde Keesmaat.
Beth & Flo treden op in zowel theaters als in concertzalen en proberen op hun eigen manier een steentje bij te dragen aan het toegankelijker maken van klassieke muziek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief