WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De pont naar het Cabaret
Nederhorst, di 22 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Je woont in Nederhorst en je houdt van cabaret. Dan kan je op 10 oktober met de speciale pont naar Nigtevecht om Erik Muiswinkel in actie te zien.

De pont wordt op die avond belangeloos gevaren door het voormalige Wijdemeerse GL raadslid Hilbrand Korver, nu in zijn rol als pontbaas, om Bergers een avondje te laten genieten. Met de pont naar het theater, dat is uniek!

ingezonden bericht

Met de pont naar Erik van Muiswinkel
op zaterdag 10 oktober in Nigtevecht.

Een avondje theater is voor Bergers (en anderen) nu wel heel gemakkelijk geworden nu de pont naar Nigtevecht speciaal voor de cabaretvoorstellingen gaat varen. Om 20:00 uur vaart de pont naar Nigtevecht, terugvaart in overleg met de pontbaas.

De voorstellingen zijn in het Dorpshuis, dat hiertoe speciaal omgebouwd wordt tot theater. De aanvang van de voorstelling is om 20:30 uur. Tot voor kort waren de voorstellingen altijd uitverkocht, maar nu zijn er nog kaarten, ze  kosten twintig euro en zijn verkrijgbaar bij Cha Cha damesmode in Weesp, online via de website www.cabaret-nigtevecht.nl, of telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.

Tevens is er een combinatie mogelijk met eten op Chaletpark De Vechtoever in Nederhorst den Berg. Op de cabaretavonden kan er vanaf 17:30 uur voor €10,- gegeten worden in de Gasterij. Na het eten kan er gezamenlijk langs de Vecht gewandeld of gefietst worden naar de pont in Nigtevecht, die speciaal voor
deze groep zal varen. Het aantal plaatsen in De Gasterij is beperkt, daarom graag reserveren op nummer 06-41455924. Vergeet niet zelf het kaartje voor uw voorstelling aan te schaffen, voorstellingen kunnen snel uitverkocht raken.
Adres: Gasterij de Vechtoever: Eilandseweg 32, 1394JG Nederhorst Den Berg

In Nigtevecht is inmiddels een cabarettraditie opgebouwd van  16 seizoenen met try outs van bekende cabaretiers en een selectie van het allerbeste nieuwe talent. Zo stonden een prille Marc Marie Huybregts, Najib Amhali en Jochem Myjer al op het Nigtevechtse podium toen ze nog aan het begin stonden van hun carrière. Veel bekende cabaretiers hebben het Dorpshuis inmiddels tot hun try out theater gemaakt. Ook dit seizoen zijn er bekende namen te zien, zoals Erik van Muiswinkel, die op zaterdag 10 oktober het cabaretseizoen gaat openen met een try out van zijn nieuwste voorstelling “De Olieworstelaar”.  

Erik ontving voor zijn vorige programma “Schettino” de prijs voor het beste cabaretprogramma van 2014. De cabaretier als 'een rasverteller, een bevlogen commentator van al wat mis is in deze wereld.' Naar Van Muiswinkel is het aangenaam luisteren, luidde het oordeel van de jury, 'Verpakt in mooie taal rijgt hij zijn kritische observaties ineen". Gespierde grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes waarbij enig welgemeend moralisme heel goed past.  Nu staat van Muiswinkel er alleen voor.  Maar: hij heeft gelukkig zichzelf nog!

De Olieworstelaar is de moderne mens M/V: niet te vatten.  Glimmend en gezond,  maar tot welke prijs? Veelzijdig ZZP-er (Zich Zelf Profilerend),  maar met welk recht?  Sterk en slim, maar met welk doel?  Erik worstelt  zichzelf door de eenentwintigste eeuw heen, en haalt vermoedelijk de helft nog niet.  Zo’n nieuwe eeuw is misschien nog wel te vatten, maar jezelf begrijpen…  dat is een ander kopje thee.  Het theater is al dertig jaar de werkkamer van deze kleine zelfstandige, en zonder daverende lach is zijn zaal niet gevuld. Stil mag het er ook zijn, maar wel met zijn allen. De Olieworstelaar! Gespierd cabaret van een theatrale mannetjesputter. Vanaf september in de ring.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief