WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter over CDA-Roots
Wijdemeren, di 22 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter verbaast zich over de volgzaamheid van Eric Torsing en Dik van Enk, beiden CDA, als het gaat over fuseren met Hilversum en laten vallen van SWW. Zeker gezien hun historie.

Putter

Wat moet ik mij voorstellen bij de gedachtengang van CDA raadslid Eric Torsing? Hij draagt een verleden mee dat er niet om liegt. Een prominente familie, altijd actief in het hart van Ankeveen. Betrokken bij het dorp, bouwers, ontwikkelaars, dicht bij of in de plaatselijke politiek. Hart voor het dorp. Over zelfstandigheid viel niet te redetwisten. Vanzelfsprekend, wat denk je wel.

Wat moet ik mij voorstellen bij de gedachtengang van CDA raadslid Dik van Enk.
Zoon van een prominente dorpsgenoot, Piet, die ik nog altijd verbindt met een succesvolle 's-Gravelandse tijd. Een fantastische ambtenaar, maar vooral  een spil in het s Gravelandse verenigingsleven, Altijd en overal bij betrokken. Altijd bezig met plannen, ideeën en het zoeken naar mogelijkheden. Piet van Enk wist zo vaak een weg uit een oerwoud aan problemen.

Eric Torsing, Dik van Enk. Lid van de fractie van het CDA, gekozen door de bevolking van Wijdemeren, die nu in overgrote meerderheid een fusie met Hilversum afwijst. Eric Torsing en Dik van Enk, slaafse volgers van de goudgerande CDA wethouder, die Wijdemeren in handen van zijn vroegere werkgevers speelt. Schaamteloos verbreekt hij eerdere contacten, die op zijn minst een zelfstandig Wijdemeren zouden garanderen.

Tegen Eric en Dik zou ik willen zeggen: ik weet dat het moeilijk is, ik weet van fractie discipline, ik weet van druk, ik weet dat afwijkende meningen tot moeilijkheden kunnen leiden, maar toch… je bent niet zomaar iemand. Je draagt iets mee of je wilt of niet. Jullie vertegenwoordigen in de gemeenteraad de stem van Ankeveen, van 's-Graveland en Kortenhoef. Je kunt het verleden niet ontkennen. Je kunt niet klakkeloos meelopen op een weg die de meerderheid van onze mensen niet wil gaan. Een weg die door de Torsings en de van Enks van toen nooit of te nimmer zou zijn overwogen.

Denk daar eens over na. Ooit was het CDA een rots in de branding  als het om onze eigen zelfstandigheid ging.

Er is nog hoop.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief