WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Saartje wint Schilderwedstrijd
's-Graveland, wo 23 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Saartje Lugard won de schilderwedstrijd die werd uitgeschreven door Natuurmonumenten tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september.

persbericht

Saartje wint Schilderwedstrijd

In het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september kon iedereen binnen kijken in de landhuizen Schaep en Burgh en Boekesteyn van Natuurmonumenten. Ook kinderen stroomden massaal toe. Niet zo gek, want ze konden gratis schilderen en met hun schilderij ook nog eens een mooie prijs winnen!

Druk bezocht

Maar liefst 125 kinderen deden mee aan de schilderwedstrijd. Ze konden hun fantasie de vrije loop laten. Maar als ze het even niet wisten vormde kunstenares Ingrid Jansen uit Kortenhoef een inspiratiebron. Op het bordes van Schaep en Burgh schilderde zij ‘live’ een schilderij.


Jeanette Koelmans beheerder van het Bezoekerscentrum
Gooi en Vechtstreek samen met Saartje Lugard.

Struinen met de boswachter

De vakkundige jury, bestaande uit o.a. Ingrid Jansen, vond het lastig een winnaar aan te wijzen want er waren werkelijk door alle kinderen prachtige kunstwerken gemaakt. Maar na enig beraad vonden ze het schilderij van Saartje Lugard, 7 jaar toch het mooiste.  Zij gaat struinen met de boswachter van Natuurmonumenten en daarna pannenkoeken eten bij restaurant Brambergen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief