WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
LOL met Muziek
Kortenhoef, wo 9 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

CDA raadslid Rosalie van Rijn ging op bezoek op de Regenboogschool voor de eerste les in het LOL met muziek project en doet verslag.

ingezonden bericht

Lol met muziek en muziek met lol

Vorig jaar heeft het CDA volmondig JA gezegd tegen het LOL met muziek project. In september 2014 vroeg de Stichting Muziekeducatie een subsidie voor dit project aan de gemeente. Een project waarbij muziekonderwijs op basisscholen in heel Wijdemeren structureel wordt , zodat kinderen op een leuke en inspirerende wijze kennismaken met muziek. Afgelopen vrijdag heb ik de eerste les bijgewoond op de Regenboogschool in Kortenhoef.

Een jaar verder en wat een geluk dat ik aanwezig mocht zijn bij de eerste les. De les start met een voor de kinderen zeer bekende melodie van Pink Panter op de klarinet, de lol is meteen aanwezig.  Na een korte uitleg van drie zeer toegewijde  docenten over ritme en melodie, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Een aantal kinderen kreeg een klankstaaf met ieder een eigen toon, gezamenlijk vormde deze tonen een mooie toonladder. ‘Wauw’, zei een van de kinderen bij het horen van de bijna complete toonladder. Niet veel later was het voor iedereen tijd om zelf aan de slag te gaan. De instrumenten werden uitgedeeld en het was even een chaos van verschillende klanken. Deze chaos duurde niet lang, want al snel hadden de kinderen door dat er gezamenlijk geoefend moest worden op de partituur. Na even oefenen begint het al snel wat te worden, met elkaar wordt een mooie melodie tot stand gebracht. Als later de CD aangaat en de kinderen met de CD meespelen is het plaatje compleet, wat een enthousiasme!  Kortom het programma is met fragmenten, filmpjes en vooral veel zelf doen heel gevarieerd. 

Vorig jaar sprak de CDA fractie de wens uit dat dit project niet alleen bijdraagt aan muziek op school, maar ook het verenigingsleven van Wijdemeren stimuleert.   Ik ben dan ook heel enthousiast dat dit laatste zeker het geval is, want de eerste contacten tussen de verenigingen en de Stichting Muziekeducatie zijn gelegd. Ontmoeting met cultuur is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en hoe mooi is het als dit op een leuke manier gebeurd.  Ik ben als CDA raadslid trots dat we dit soort initiatieven in de samenleving ondersteunen.

Rosalie van Rijn
Raadslid CDA

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief