WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GWC Jeugdveldrit 8-11
's-Graveland, wo 28 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 8 november organiseert de Gooise Wielerclub De Adelaar een nationale jeugdveldrit op hun terrein aan het Kininelaantje 3 in Hilversum.

(Het terrein van de Adelaar ligt tegen 's-Graveland aan (Kininelaantje 2 is 's-Graveland), vandaar dat wij dit toch maar als Wijdemeers nieuws voor de WWK beschouwen.

persbericht

De Boer Dier en Ruiter Jeugdveldrit op zondag 8 november

Het bleek vorig jaar een goed initiatief van wielerclub de Adelaar om een nationale jeugdveldrit te organiseren. Uit heel Nederland kwamen de kinderen met ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes naar het Kininelaantje om hun kroost aan te moedigen.
De animo was zelfs zo groot dat er de avond tevoren al een aantal deelnemers in campers op de parkeerplaats kampeerden, om meteen wanneer de poort zou open gaan het parcours te kunnen proeven.

Dit jaar wordt de Nationale De Boer Dier en Ruiter Jeugdveldrit verreden op 8 november. Het jeugdevenement wordt gehouden op het terrein van de Adelaar aan het Kininelaantje 3 op sportpark Berestein.
De wedstrijden beginnen om 11.00 voor categorie 1; de allerkleinsten.
Het laatste startschot klinkt om 14.10 voor categorie 7; de kinderen van 14 jaar.

Het cyclocross/veldrijd parcours van Gooise Wieler Club de Adelaar is een van de mooiste en  overzichtelijkste in de verre omgeving. Het ligt pal voor het clubhuis met doorkijkjes naar alle delen van de track. Hierdoor is het mogelijk om de renners gedurende de hele wedstrijd goed te volgen. Meteen na de start crossen de kinderen alsof het een soort ‘steeplechase met de fiets’ was, over het bochtige en met allerlei hindernissen verzwaarde fietspad.

Veldrijden, vooral populair in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk, is een hele andere discipline dan het racefietsen. Het vereist souplesse, inzicht en heel veel behendigheid op de fiets. Aanzetten, snelheid maken, in de remmen voor een scherpe bocht, van de fiets voor een drempel, vlug op het zadel springen, aanzetten, snelheid maken en achterop zitten om door de zandbak te sleuren, weer aanzetten, keren, weer eraf springen, fiets op de schouder en de trap op rennen… enz. enz.
Veel renners beschouwen veldrijden als een intermezzo voor het racefietsen. Anderen zien het als een behoorlijke ondersteuning ervan: bij het veldrijden leer je pas écht sturen. Een bocht verkeerd inschatten betekent vaak dat je ineens meters moet goedmaken op je concurrenten. Soms moet je het zelfs bekopen met een zachte landing in de modder. Het zijn onderhoudende wedstrijden die, omdat ze veel energie van de renners vergen maar kort duren. De allerjongsten rijden 15 minuten terwijl de kinderen van 14 een dik half uur zich in het zweet werken.

Iedereen is van harte welkom op zondag 8 november om de sportieve kapriolen van de jeugd mee te beleven tijdens de Nationale De Boer Dier en Ruiter Jeugdveldrit op het Kininelaantje. Het clubhuis is de hele dag open voor een hapje of drankje.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief