WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Putter over Jan en Stan
Wijdemeren, wo 28 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter was maandag in Ankeveen om te horen wat de politiek te zeggen had over de fusie met Hilversum. Putter: Jan (CDA) wapperde en Stan (GL/PvdA) vindt ons dom.

Putter

Stan Poels prijst zich uit de markt

We zaten maandagavond met z’n allen in het ijsclub onderkomen in Ankeveen en ontwaarden in de bomvolle zaal o.a. David Pos en Ab Krook. Ging het over schaatsen? Nee, de avond was belegd door Wijdemeren 2020, waarin zij een prominente rol vervullen, een actiegroep,  die maar een tekst op de affiche heeft: nooit bij Hilversum.

Op het podium de lokale politiek, met uitzondering van de VVD, die de bui al van te voren zag hangen, en geen zin had om uitgejouwd te worden omdat ze hun kiezersbedrog niet konden uitleggen. Maar de rest was er en legde de standpunten voor aan een vriendelijk publiek, dat waarschijnlijk in hoofdzaak de mening van de actiegroep ondersteunde.

Veel waardering oogstte D66 spreker Joost Boermans, waarvan ik al eerder, toen hij wethouder was, vond dat hij de zaken goed op een rijtje had. Medelijden gaat uit naar CDA aanvoerder Jan Verbruggen, die bij zijn eerste optreden voor een volle zaal, een onmogelijk CDA standpunt moest verdedigen. Dat ging dus niet. Maar wat wil je ook? Zoals bijna altijd wappert de club alle kanten op, er is nauwelijks een touw aan vast te knopen.

PvdA-Groen links had Stan Poels ingezet, een vreemde man, met de stem van een brulboei, die de blunder van de avond maakte. Een zogenaamd linkse politicus, die ons, klootjesvolk, even duidelijk maakte dat we te stom zijn voor een referendum over deze kwestie. “De zaak is zo ingewikkeld dat begrijpen jullie toch niet,”voegde hij ons toe en wij, het domme volk van Wijdemeren loeiden dat het een aard had.

Wie zich uit de markt wil prijzen bij de eerstkomende verkiezingen kan van Stan leren hoe dat moet. Misschien is er ooit nog eens een plaatsje in het Gulden Boek van Hilversum voor hem weggelegd.

Al bij al een mooie avond. Goed publiek, fraaie reacties op de politieke praatjes, na afloop een gezellige sfeer, en een perfectie organisatie. Complimenten. Wijdemeren 2020 mag zich soms wat ontactisch uitlaten, maar dat komt meer voor.

Vraag maar aan Stan Poels...

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief