WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA: Wel bij Wdm2020
Wijdemeren, za 24 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA Wijdemeren heeft na lang wikken en wegen toch maar besloten deel te nemen aan de Wijdemeren 2020 Podiumdiscussie maandagavond in Ankeveen.

Eergisteren liet de VVD weten dat die partij niet zal deelnemen aan de podiumduscussie met dezelfde argumenten (het stuk in het WW, te vroeg en er is nog niets onderzocht) als die het CDA hieronder noemt. Voor de VVD voldoende reden om niet deel te nemen, het CDA stapt over die bezwaren heen en neemt wel deel. De derde coalitiepartij, PvdA/GL, wikt en weegt waarschijnlijk nog.

ingezonden bericht

Normen en waarden ver te zoeken
CDA gaat in gesprek bij Podiumdiscussie Burgerinitiatief

Na lang wikken en wegen heeft de fractie van het CDA Wijdemeren besloten toch deel te nemen aan de Podiumdiscussie van het Burgerinitiatief Wijdemeren 2020 in Ankeveen.

De twijfel was vooral ingegeven door een publicatie van het Burgerinitiatief waarin onze burgemeester is weggezet als ‘leugenaar’ met terminologie als ‘achterbaks’, ‘list en bedrog’ e.d.

CDA-fractievoorzitter Jan Verbruggen: "Een dergelijk gebrek aan normen en waarden en een aanval op onze burgemeester, die zichzelf niet kan verdedigen, vindt het CDA niet passend in een discussie over de toekomst van onze dorpen. Tegenover de organisatoren hebben wij hierover ons ongenoegen uitgesproken en hen gevraagd afstand te nemen van de publicatie over onze burgemeester. Dat zijn zij echter niet van plan."

Bestuurskrachtmeting

Een tweede reden voor de twijfel was het tijdstip van de discussie: het is nog veel te vroeg. Verbruggen: "Een besluit over wel of niet fuseren is nog helemaal niet aan de orde. Die vraag ligt pas op tafel als wij alle feiten kennen. Dat is op zijn vroegst na de bestuurskrachtmeting die de provincie in 2016 gaat uitvoeren. Dan moet blijken of Wijdemeren nog zelfstandig, of in samenwerking met andere gemeenten, het toenemend aantal taken kan uitvoeren en zelfstandig kan blijven.
Wat het CDA betreft blijft Wijdemeren zo lang mogelijk een zelfstandige gemeente. Maar als dat ten koste gaat van de daadkracht, de (financiële) mogelijkheden en de dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers, dan gaat het CDA een fusie niet uit de weg. Het belang van onze inwoners en ondernemers staat voor het CDA voorop."

Om die belangen goed op tafel te krijgen, is de gemeente nu volop in gesprek met inwoners, ondernemers en verschillende organisaties van onze dorpen, Binnenkort worden de zogenaamde D100-­‐gesprekken gehouden, waarbij 100 willekeurig gekozen inwoners van elk dorp meepraten over de toekomst van hun dorp. Ook de uitkomsten van al die gesprekken wil het CDA eerst afwachten.

Burgerinitiatieven

Verbruggen: "Uiteindelijk hebben wij besloten toch deel te nemen aan de Podiumdiscussie. Het CDA heeft immers 'burgerinitiatieven' hoog in het vaandel staan. Wat ons betreft staat de samenleving centraal, niet de overheid. Daarom wil het CDA steeds in gesprek blijven met inwoners, ondernemers en organisaties. De heren van het Burgerinitiatief Wijdemeren 2020 hebben ons verzekerd dat het een fatsoenlijke discussie wordt waar de verschillende meningen besproken kunnen worden. Daar vertrouwen wij op."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief