WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GroenLinks fuseert al
Wijdemeren, vr 23 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 15 oktober besloten de ledenvergaderingen van GroenLinks Hilversum en Wijdemeren om te fuseren. In de G en E legt Felix Flameling uit dat hij naar GL Gooistad wil.


Nelleke Schenkkan

Felix Flameling

Stan Poels

Casper van den Broek schreef een artikel waarin afdelingsvoorzitter Felix Flameling toelichting geeft. Felix Flameling was jarenlang raadslid voor D66 in Nederhorst den Berg en Wijdemeren. In 2006 verloor D66 de enige zetel die het had. In 2010 kwam Felix Flameling terug, maar nu via de lijst van GroenLinks, waar hij op plaats 2 stond, achter Nelleke Schenkkan, die later afhaakte. Felix Flameling trad terug als raadslid in 2014 na de verkiezingen toen Stan Poels het GL stokje overnam. Felix Flameling werd daarna afdelingsvoorzitter van GroenLinks Wijdemeren.

Het is niet de eerste keer dat GL Hilversum nauw samenwerkt met GL Wijdemeren. Op 10 januari 2001 stapte raadslid Nelleke Schenkkan van de (opgeheven) Ankeveense partij Algemeen Belang over naar GroenLinks in de aanloop naar de herindelingsverkiezingen. In haar campagne werd zij door de afdeling Hilversum krachtig terzijde gestaan.

Gooise Afdeling GL

In de krant zegt Felix Flameling vandaag dat hij de fusie met GL Hilversum beschouwt als een tussenstap op weg naar een Gooise afdeling van GL. Hij ziet een trend richting fusies en het opereren op Gooise schaal. De fusie tussen de afdelingen staat los van het opereren van de fracties in Wijdemeren en Hilversum, ook al omdat in Wijdemeren een gecombineerde PvdA/GL fractie in de raad zit.

Krachtiger

In het stuk stelt Flameling dat linkse partijen als GroenLinks en de PvdA buiten de colleges worden gehouden en er daarom gezamenlijk krachtiger opgetreden moet worden, zeker nu GL landelijk n de lift zit. (In Wijdemeren zit de PvdA/GL wel in het college. red. WWK) Flameling verwacht dat de afdeling na de fusie krachtiger en beter geïnformeerd kan optreden.

bron
G&E
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief