WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bos van Hacke en Pauze
Wijdemeren, do 22 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Nog twee ingezonden brieven over het Bos van Hacke. Van een Vriendin van het Bos en van een verbaasde Ankevener. En dan houden we er voor het moment even mee op.

ingezonden brief

Nu begin ik een 'beetje de schijt' in te krijgen.
Welnu; een creatieve poepreportage en een verbijsterde 'vijand'? Van de vrienden van het Bos van Kacke (zijn grap, niet de mijne) kwamen voorbij de afgelopen dagen.
Die verbijstering, daar kan ik inkomen, die voel ik al lange tijd met betrekking tot de gang van zaken aldaar. En zeker; de hondenpoep dient te worden opgeruimd door de hondeneigenaren. Ik betreur dat kennelijk niet iedereen dat doet.

Maar laten we wel zijn: het mes snijdt aan twee kanten. De lusten én de lasten.
Wanneer je een landgoed koopt met een gedeeltelijke publiek karakter, dan weet je wat je te wachten staat. Vind je dat onoverkomelijk? Dan koop je een ander landgoed. Of je neemt juridische stappen om de bestemming te wijzigen en - in het laatste geval - deal je met de financiële consequenties daarvan. Punt.

Hondenbezitters, eigenaar van het landgoed én gemeente: neem uw verantwoordelijkheid! Het kan toch niet waar zijn dat hier zo lang over gesteggeld moet worden?!

Met vriendelijke groet,
Het 'vandalentuig' van de overkant van de sloot.

Claudia McCullough
Plaats onbekend


ingezonden brief

Vreemd, die vriendengroep van het bos van Hacke.

Hondenbezitters hebben ze vaak niet helemaal op een rijtje. Zo denken ze dat ze overal de hond mogen laten loslopen, maar dat is dus niet zo.
Zelfs als er een bord staat dat het wel mag, gaat dat niet op voor honden die fietsers-hardlopers niet met rust kunnen laten en ze grommend-bijtend achterna denken te kunnen rennen. Zulke honden horen standaard aangelijnd te worden. Ook honden die dol zijn op de benen van de postbode, daar weten ze op de Moerendael (Kortenhoef) alles van.
Of mensen die ondanks de bordjes toch hun hond mee in de Meenthof nemen om ze buiten aan een fietsenrek vast te maken.

Maar het meest van al verbaas ik me over die fanatiekelingen uit Loosdrecht. Eerst schrijven ze dat er regelmatig iemand van hen, die anoniem wenst te blijven, de drollen opruimt. Na de collage van Douwe van Essen hoor ik daar in hun commentaar niets meer over. Nee, men moet maar een zakje meenemen en de gemeente moet daar dan voor zorgen. Wat is er mis mee om van huis een plastic tasje mee te nemen? Na de wandeling knoop je hem dicht en gooi je hem thuis in de container. Het is zo makkelijk naar een ander te wijzen, maar het probleem is een probleem van de hondeneigenaren die schijt aan alles lijken te hebben, niet van de gemeente.

Neem uw verantwoordelijkheid of neem geen hond.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief