WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cor Lam wil geen Fusie
Oud Loosdrecht, di 13 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Cor Lam uit Oud Loosdrecht volgt de discussie over een fusie met Hilversum met grote argwaan. Hij zou liever zelfstandig blijven.

ingezonden brief

Rookgordijnen versluieren

Gedoe weer rond een mogelijke gemeentefusie. DB heeft z’n peiling gedaan. De uitkomst mag dan, wetenschappelijk gezien, minder verantwoord zijn, het geeft wel eenzelfde uitkomst als de geluiden van onze inwoners tijdens alle dorpsavonden! Maar voor het politieke klapvee, helaas in mijn ogen de enig juiste typering voor ons gemeente ’bestuur’, is het niet de juiste uitkomst.

De CvdK heeft, als dominante wals, z’n wensen kenbaar gemaakt. Daar wandelt men op het pluche dan blindelings achteraan….. Waar is echt weerlegd tijdens en naar aanleiding van de dorpsavonden dat angstscenario’s en minpunten, aangedragen door inwoners, niet juist waren? Op de avonden zelf is er langsheen gepraat. Vervolgens zijn de vragen als niet toekomstgericht, niet modern en soortgelijke dooddoeners belachelijk gemaakt, zonder ze echt serieus te weerleggen.

We zien DB spartelen over het wel of niet juist afnemen van de enquête. Het doet (bedoeld?) veel rook opwaaien bij andersdenkenden hierover. Dat rookgordijn van ‘welles – nietes’ neemt het zicht weg van de mening van de meerderheid (?) van de bevolking van Wijdemeren. Inwoners die gehecht zijn aan hun vastigheden in de eigen, zo geliefde, dorpskernen! Bedenk nog eens even hoeveel pijn het opleverde toen b.v. de huurbedragen van de verenigingsonderkomens gelijk werden geschaald. En, nu die nieuwe hogere huurprijzen bijna realiteit zijn, is de pijn nog veel groter: voortbestaan van beeldbepalende organisaties in de kernen komen nu echt in gevaar. En dat voelen we nu al binnen dit kleine groepje dorpen met veel gevoel voor die kernen!

Als we dan over de grens bij Hilversum kijken hoe snoeihard en zonder enig gevoel besluiten worden genomen door mensen die amper weten wat er ter plekke gebeurt, slaat me de angst om het hart. Kostenbesparing? Ach daarmee schermde men bij de vorige fusie ook en het blijkt allemaal duurder te zijn geworden, overigens net als bij andere gemeentelijke fusies. Er wordt nog een onderzoek gedaan naar de kracht van onze gemeente……… Helaas alleen bij de ambtenaren en op het pluche………

Ambtenaren zullen bij een grotere gemeente een hogere salarisschaal krijgen (Zouden ze dan meer werk doen? Dan doen ze nu niet echt hun best!) en anders zijn er prachtige afvloeiingsregels voor de dan boventalligen. En de politici: eenmaal in het bestuurskringetje willen de politici daar graag blijven dus zullen zij, net als nu al, voor fusie zijn. Waar is toch de tijd gebleven dat men mede vanuit het hart stemde? Ik weet nog dat men het maar moeilijk kon verkroppen dat ik, eens zittend in een gemeentelijke commissie, m’n gevoel volgde bij stemmingen. ‘Dat kun je toch niet maken! We hebben toch al zo’n beetje besproken hoe die en die het graag willen?’ ‘

Helaas voor hen zijn wij gekozen om hier onze stem over uit te brengen’, was dan regelmatig mijn antwoord. Dat had ik m’n kiezers ook beloofd. Het duurde maanden voordat men die houding kon accepteren. Na vergaderingen kwamen vanuit andere partijen wel opmerkingen dat ik het mezelf te moeilijk maakte. Politiek bedrijven uit overtuiging bleek heeeeel moeilijk, maar wel gewaardeerd!

En dan zijn we terug bij de mogelijke fusie: Echt alle aangedragen factoren meewegen en daarna eerlijk kiezen, zonder sturing. Dat onze gekozenen die weg toch eens zouden mogen gaan bewandelen en niet verdwalen in de rookgordijnen!

Cor Lam,
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief