WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Herinrichting Molenmeent
Nieuw Loosdrecht, di 13 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op maandag 12 oktober start aannemer Scherrenberg met de herinrichting van de Molenmeent in Nieuw Loosdrecht.

persbericht

Maandag 12 oktober start herinrichting Molenmeent

Op maandag 12 oktober start aannemer Scherrenberg met de herinrichting van de Molenmeent. Om het verkeer zo min mogelijk overlast te bezorgen, wordt de Molenmeent overdag niet afgesloten. Wel geldt een snelheidsbeperking. De werkzaamheden duren ongeveer zes weken.

Wethouder Reijn: “De gemeente maakt zich sterk voor verbetering van de verkeersveiligheid en gaat daarom de Molenmeent herinrichten. Voor auto’s gaat de toegestane snelheid omlaag en voor fietsers worden in de middenberm veilige oversteken gemaakt.”

Verkeersveiligheid voorop

Tussen de rotonde met de Rading en de rotonde met de Oud/Nieuw-Loosdrechtsedijk gaat de maximum snelheid naar 50 en 60 km/uur. De borden en belijning worden daarop aangepast. Op de kruising met de Frans Halslaan komt een fietsoversteekplaats en een voorrangspleintje. Op de kruising met ’t Jagerspaadje komt in de middenberm een fietsoversteek. Deze fietsoversteek is ook in een richting toegankelijk voor auto’s. Auto’s kunnen van ’t Jagerspaadje richting Hilversum, maar niet vanaf de Oud/Nieuw-Loosdrechtsedijk richting ’t Jagerspaadje. De bushalte bij de Jan Steenlaan wordt toegankelijker gemaakt voor minder validen. In augustus zijn de plannen met de Molenmeent en ’t Jagerspaadje besproken tijdens een bijeenkomst met de bewoners. De uitkomsten hiervan worden meegenomen bij de uitvoering.

Eind november wordt de Molenmeent voor twee nachten afgesloten voor asfaltwerkzaamheden. De exacte datum is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en wordt later bekend gemaakt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief