WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren2020: Forumdiscussie
Ankeveen, di 6 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het burgerinitiatief Wijdemeren2020 organiseert op maandag 26 oktober een forumdiscussie over een eventuele fusie met Hilversum.

Dossier Bestuur Gooi en Vecht

ingezonden bericht

Wijdemeren2020 organiseert Podiumdiscussie over fusie

Erg veel inhoudelijke discussie hebben we nog niet gehoord in de Gemeenteraad of Raadscommissies over de fusieplannen van de gemeente Wijdemeren. Het onderwerp is belangrijk genoeg lijkt ons.

Men is voor of tegen. Maar we hebben nog steeds geen serieus argument gehoord wat er nu niet goed zou gaan in Wijdemeren en wat er dan beter zou gaan na een fusie met Hilversum,  laat staan dat alle mogelijkheden goed afgewogen worden met de voor- en nadelen.

Wijdemeren2020 gaat proberen de discussie op gang te brengen door een openbare podium discussie te organiseren over een mogelijke fusie. Bij de inwonersavonden eind vorig jaar was de burgemeester aan het woord en mochten er vragen gesteld worden. Maar de gemeenteraad beslist over al dan niet een fusie. Wijdemeren2020 gaat alle gemeenteraadsfracties uitnodigen om op deze podiumavond hun standpunten toe te lichten, en de inwoners van Wijdemeren krijgen dan (voor het eerst !) de gelegenheid vragen te stellen aan de raadsleden zelf en ze aan de tand te voelen. We denken dat er een pittige discussie kan ontstaan tussen de inwoners en de raadsleden.

Wij nodigen u en alle inwoners van Wijdemeren graag uit voor deze openbare podiumdiscussie over de fusie:

Podiumdiscussie over fusie

Datum: Maandag 26 oktober 2015
Tijd: 20.00 uur; gebouw is open vanaf 19.30 uur (ontvangst met koffie)
Plaats: IJsclubgebouw, Stichts End t.o. 23, Ankeveen

Een unieke mogelijkheid voor een directe discussie met de beslissers.

Tot ziens op 26 oktober!

Met vriendelijke groet,

namens het Burgerinitiatief Wijdemeren2020,
Friso van Voorthuizen

Voor de volledigheid:

Niet de gemeenteraden of de burgemeester(s) beslissen over een herindeling. Ook niet de provincie. Het is het parlement, Tweede- en Eerste Kamer dat een wetsvoorstel tot herindeling al dan niet aanneemt. Bij de herindeling van Bussum, Naarden en Muiden ging het daar eerst fout. Het parlement verwierp het wetsvoorstel, waarna het later opnieuw ingediend werd.

Het voorwerk wordt gedaan door de provincie die inventariseert bij de betrokken gemeentebesturen welke mogelijkheden er zijn en welke wensen de gemeenten hebben. Die inventarisatie van de provincie heeft vorig najaar plaatsgevonden.

De beslissers zitten in Den Haag, maar de voorbereidende en richting gevende keuzen worden gemaakt in de gemeentebesturen en in Haarlem.

Zie ook het WWK-dossier Herindeling van 2000-2002.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief