WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: vragen over Heijmans
Oud Loosdrecht, di 6 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dorpsbelangen heeft schriftelijke vragen gesteld over de keuze voor Heijmans voor het Loosdrechts Terras en hoopt morgenavond in de commissie REO de antwoorden te horen.

Dit is een reactie op het persbericht van 2 oktober.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

ingezonden brief

Voor de commissievergadering van aanstaande woensdag hebben wij enkele vragen voor het vragenhalfuur.

Op de website van de gemeente wordt vermeld dat Heijmans als eerste uit de selectieprocedure is gekomen.

“Verantwoordelijk wethouder Theo Reijn is blij met de selectie van Heijmans. “Dit is een ervaren partij die heeft laten zien goed met de specifieke inpassing in Loosdrecht te kunnen werken. We kunnen nu snel door naar het uitwerken van een concreet plan. Iedereen, zowel omwonenden als de gemeente zelf, kijkt er naar uit dat we nu daadwerkelijk aan de slag gaan met het centrumplan.” De komende maanden gaat Heijmans in nauwe samenwerking met de gemeente de concretiseringsfase in. Dit houdt in dat beide partijen afstemmen dat zij hetzelfde voor ogen hebben en resulteert in een definitief contract. Medio 2016 kunnen de werkzaamheden dan starten en in 2018 kan het nieuwe centrum voor Oud-Loosdrecht gereed zijn.”

Wij hebben de volgende vragen:

  1. Wanneer is de raad hierover geïnformeerd?
  2. Wanneer is er een persbericht verschenen?
  3. Wanneer wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de selectieprocedure met name de criteria, wat de voorstellen zijn op basis waarvan Heijmans is geselecteerd en wat waren de voorstellen van andere geïnteresseerden?
  4. Gaat de wethouder eerst de omwonenden, belanghebbenden en de burgers van Oud Loosdrecht informeren voordat voor een definitieve invulling wordt besloten? Immers de doelstelling was en is een aantrekkelijk Dorpscentrum voor toeristen en burgers.
  5. Kan de wethouder de raad informeren of met Heijmans is afgesproken dat een bestemmingsplanwijziging mogelijk is?
  6. Kan de wethouder begrijpen dat in dit kwetsbare dossier, goede communicatie essentieel is om te vermijden dat er wederom een negatieve sfeer en bezwaren ontstaan?

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief