WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Concert Kunst a.d. Dijk
Kortenhoef, ma 5 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op donderdag 8 oktober geven Joris van den Berg (cello) en Martijn Willers (piano) bij Kunst aan de Dijk een concert in Het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Joris van den Berg en Martijn Willers
in het Oude Kerkje in Kortenhoef

Cellist Joris van den Berg won in 2014 met zijn vaste pianist Martijn Willers de Dutch Classical Talent Award. Het juryrapport was lovend: ‘zijn cellospel is van een zeer hoog niveau en boeiend van begin tot eind.’ Op donderdag 8 oktober spelen deze twee jonge gelauwerde musici parels uit het cello-piano repertoire in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

Joris van den Berg werd geboren in Nederland in 1986 is een veelzijdige en talentvolle jonge cellist, gekarakteriseerd als een ware artiest met een persoonlijke klank, een intelligente en warme muzikaliteit, een sterke overtuiging en een indrukwekkende beheersing van het instrument. Hij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam het Royal Northern College of Music alwaar hij afstudeerde met de hoogste onderscheiding en ontving de Gold Medal en het International Artist Diploma van het Royal Northern College of Music.

Joris van den Berg maakte deel uit van het European Union Youth Orchestra en speelt op een cello, gebouwd door Giovanni Grancino (1703) en een stok gebouwd door Tourte “L’ainé”, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Joris van den Berg vormt met pianist  Martijn Willers een winnend duo. Martijn Willers studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij wordt geroemd om zijn grote betrokkenheid bij de muziek, passievolle samenspel en gloedvolle interpretaties. In 2014 maakte het duo een zeer succesvolle concerttournee door China.

In Kortenhoef zullen ze een programma ten gehore brengen met absolute hoogtepunten uit het cello-piano repertoire: de gamba sonates van J.S. Bach BWV 1028 en twee sonates van Beethoven, opus 102. Daarnaast spelen ze werken van recente grootheden: Hosokawa en Schnittke.

Het concert vindt plaats op donderdag 8 oktober 2015, aanvang 20:15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk dijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 21,- en voor donateurs van Kunst aan de Dijk en € 17,-. De kerk is ongeplaceerd en open om 19:30 uur. Een glas wijn of fris is in de prijs inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief