WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Marianne Thieme bij Co de Kloet
Kortenhoef, ma 16 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmorgen kwam Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) het eerste boekje 'Het Ganzencomplot' van de hand van Co de Kloet (Putter) in Kortenhoef in ontvangst nemen.

Het Ganzencomplot werd geschreven door Co de Kloet (Putter) en geïllustreerd en typografisch uitgewerkt door zijn overbuurman Frans Willem Pompe. Omdat het een boekje is voor jonge lezertjes van een jaar of vijf, zes, zeven, is gekozen voor een grote letter met voldoende ruimte waardoor ook rekening werd gehouden met kinderen met dyslexie. Met de afbeeldingen van Frans Willem Pompe wordt het verhaal ook nog eens volledig uitgebeeld.


Kareltje de gans

Co de Kloet en Frans Willem Pompe

Het verhaal gaat over een gans, Kareltje, die uitgekozen wordt om met Kerstmis in de pan te belanden. Om dat te voorkomen beramen de andere ganzen in het hok een list. Het ganzencomplot, dat er uiteindelijk voor zorgt dat Kareltje met Kerst niet opgepeuzeld wordt. De ganzen inspireerden de makers van het boekje om Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, uit te nodigen om het eerste exemplaar in ontvangst te komen nemen. Tot hun aangename verrassing voldeed zij aan dat verzoek en kwam vanochtend, vergezeld van haar dochterje, rond een uur of half elf in Kortenhoef aan.


Marianne THieme toont het eerste exemplaar.

Hij kan zo in de pan

Ook de kleinzoon van Co de Kloet was bij de bijeenkomst, hetgeen Marianne Thieme de gelegenheid bood om de twee kinderen een stukje voor te lezen uit het Ganzencomplot. Dat gaf een ietwat vervreemdend effect, omdat het boekje begint met het uitkiezen van een gans voor de kerstmaaltijd. Het klonk opzienbarend om de fractievoorzitter van de PvdD te horen voorlezen: "Zoeken jullie er maar eentje uit. Die krijg je dan schoon thuis. Hij kan bij wijze van spreken zo in de pan." Gelukkig hadden alle aanwezigen al begrepen dat het goed af zou lopen met Kareltje de gans. In het verhaal komt ook een meisje, Sharon, voor dat een hoofdrol speelt. In haar herkende Marianne Thieme direct de voormalige staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma.


Marianne Thieme. met Amélie, leest voor uit het Ganzencomplot.
Rechts Co de Kloet junior met Fabian op schoot.

Bestelinformatie

titel: Het Ganzencomplot
auteur: Co de Kloet en Frans Willem Pompe
aantal pagina’s: 34
geïllustreerd: ja
uitvoering/formaat: paperback 20 x 20 cm
ISBN: 978-94-022-2135-0

 

 
vaste prijs: € 12,95

Bestellen kan ook bij uitgeverij Boekscout.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief