WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Navarra String Quartet
Horstermeer, vr 6 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 22 november speelt het Navarra String Quartet 's middags in Het Jagthuis werken van Mozart, Vasks en Beethoven.

persbericht

Navarra String Quartet: top-kwartet in het Jagthuis
Zondag 22 november

Het Navarra String Quartet, opgericht in 2002, bestaat uit Nederlandse en Engelse musici en heeft Engeland als thuisbasis. De energieke, ambitieuze en talentvolle groep werd gelauwerd met prijzen als de MIDEM Classique Young Artist Award en de Borletti-Buitoni Trust Award.

Naast hun concerten in Groot-Brittannië zijn de musici geregeld te gast op internationale podia: ze traden op in diverse Europese landen, de Verenigde Staten, Rusland en Australië. Wat fijn dat u niet ver hoeft te reizen om dit topensemble te kunnen horen!

Inmiddels verschenen vier cd’s met werken van Haydn, Phibbs, Ravel en Vasks. En niet alleen deze cd’s, maar ook alle concerten kregen jubelende recensies in de pers. Het Navarra String Quartet bestaat uit de violisten Magnus en Marije Johnston, altvioliste Simone van der Giessen en cellist Brian O’Kane. Magnus Johnston begon zijn muzikale loopbaan als koorknaap bij het Choir of King’s College, studeerde viool bij Wen Zhou Li en bespeelt een Hieronymus Amati viool. De Nederlandse Marije Johnston studeerde in Utrecht, Amsterdam en Manchester bij o.a. Jan Repko. Zij bespeelt een Vicenzo Panorma viool. Ook Simone studeerde aanvankelijk viool maar stapte over op altviool waarmee zij op haar eindexamen in Manchester de Cecil Aronowitzprijs behaalde. De Ierse cellist Brian O’Kane studeerde in Londen, speelde solo met diverse orkesten, en dat doet hij met zijn 17e eeuwse Ruggieri-cello. In het Jagthuis speelt het Navarra String Quartet werk van Mozart: KV 80, het vierde strijkkwartet van de Letse componist Peteris Vasks, en opus 131 van Beethoven.

Navarra String Quartet: zondag 22 november 2015, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro (tot 30 jaar 10 euro). Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

Programma Concert Navarra String Quartet
Het Jagthuis, zondag 22 november, 15.30 uur

W.A. Mozart - Strijkkwartet nr 1 in G, KV 80 (1770)
(1756-1791

adagio
allegro
minuetto – trio
rondeau: allegro

Peteris Vasks - Strijkkwartet nr 4 (1999)
(1946)

Elegy
Toccata I
Chorale
Toccata II
Meditation

Ludwig v. Beethoven - Strijkkwartet nr 14 in cis, op. 131 (1826)
(1770-1827)

adagio ma non troppo e molto espressivo
allegro molto vivace
allegro moderato
andante ma non troppo e molto cantabile
presto
adagio quasi un poco andante
allegro

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief