WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Leren om veilig te Internetten
Loosdrecht, vr 6 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Privacy Café komt naar de bibliotheek in Loosdrecht. Dan helpen vrijwilligers van de digitale burgerrechten organisatie Bits of Freedom u om uw computer te beveiligen.

persbericht

Digitale weerbaarheid en veiligheid leren bij ’t Privacy Café

Het Privacy Café komt naar Loosdrecht op 12 november (18:00-20:00) in de Bibliotheek (Tjalk 41, Loosdrecht). Tijdens deze bijeenkomst helpen vrijwilligers van digitale burgerrechten organisatie Bits of Freedom de aanwezigen hun computer te beveiligen.

Want veilig chatten, beschermd je bankzaken regelen en anoniem het internet op is niet moeilijk: je moet alleen nét even weten wat je moet doen. Het Privacy Café is opgezet om iedereen te helpen zijn of haar digitale veiligheid te vergroten. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan bij het Privacy Café terecht.

Bijna iedereen gebruikt het internet tegenwoordig. Maar sinds de onthullingen van Edward Snowden en dankzij het werk van organisaties als Bits of Freedom weten we steeds beter dat internet ook minder mooie kanten heeft. Webwinkels, hackers en sociale mediasites lopen zo met je data weg en verkopen het aan de hoogste bieder. Facebook gebruikt je vakantiefotos in advertenties zonder je te betalen en in het ergste geval bestelt iemand dure spullen en krijg jij de rekening thuis.

Hans de Zwart (Directeur Bits of Freedom) "Dat je aankoopgedrag gevolgd wordt via je bonuskaart is iedereen duidelijk. Maar je kon nog kiezen of je 'm wel of niet wilde hebben. Op internet krijgt iedereen bij elke website zo´n volgkaart, zonder te kunnen kiezen en zonder de voordelen. Bij het Privacy Café leren onze vrijwilligers je hoe je weer kan kiezen."

Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om onze privacy en veiligheid te verbeteren. Je moet er alleen even voor gaan zitten. Samen met vrijwilligers van Bits of Freedom en hun vrienden loop je tijdens het Privacy Café in drie uur de belangrijkste stappen door.
Deelnemers nemen zelf een apparaat mee dat ze willen beveiligen. Dat kan van alles zijn: een laptop, een tablet of een smartphone. De aandacht zal vooral gericht zijn op het beperken van digitale sporen en zorgen dat communicatie als mail, chat en internet beveiligd wordt tegen pottenkijkers. Elke deelnemer zal een stukje veiliger naar huis gaan.

Zoals Julian Assange zei in het boek Cypherpunks: “Het is net als zeep. Twee eeuwen geleden waste niemand z'n handen. We hebben moeten leren dat we gezonder, beter leven als we dat wel doen. Datahygiëne is niet anders; een onzichtbaar gevaar waar we ons eenvoudig tegen kunnen beschermen, maar we moeten het wel doen."

Voor meer informatie kijk op https://privacycafe.bof.nl of mail met info@privacycafe.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief