WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Adri van de Pol
Kortenhoef, ma 2 november 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 30 oktober ontving de heer A. van de Pol uit Ankeveen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.


V.l.n.r. Maarten Steinkamp, Johan Landwaart en Adri van de Pol. (Foto: Martijn Smit)

persbericht

De heer Van de Pol benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op vrijdag 30 oktober ontving de heer A. van de Pol uit Ankeveen een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

De heer Van de Pol

Tijdens de Korpsavond, het jaarlijkse diner van de personeelsvereniging, werd stilgestaan bij zijn vertrek. Na ruim 37 jaar neemt de heer Van de Pol afscheid als brandweervrijwilliger op post ’s-Graveland. Hij begon in 1978 als aspirant en groeide in de loop der jaren door tot bevelvoerder. Naast zijn functietaken, maakte de post bij allerlei activiteiten veelvuldig gebruik van zijn technisch inzicht. Zo onderhield hij, in zijn vrije tijd, op voortreffelijke wijze het brandweergebouw en de voertuigen. Ook maakte hij jarenlang deel uit van het kader van de post. Naast zijn werkzaamheden als brandweervrijwilliger, was hij van 1988 tot 2007 verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de bar van de vrijwillige brandweer. Hij zorgde voor voldoende voorraad, deed de administratie en maakte de roosters. Bij bijzondere gelegenheden verzorgde hij de ontvangsten. Ook was hij als vrijwilliger actief bij de Hervormde Gemeente ’s-Graveland.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Uit de verdiensten van de heer Van de Pol blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent hem een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Lid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Gem. Wdm
foto
Martijn Smit
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief