WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Noa (10) Kampioen Jazzdans
Kortenhoef, wo 27 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het weekend van 16 en 17 mei deed Noa Jongsma (10 jaar oud) uit Kortenhoef mee met het kampioenschap Jazzdans, waar zij kampioen werd.

ingezonden bericht

Kortenhoefse Noa won de titel "Nationale Kampioen in Jazzdans".

In het weekend van 16 en 17 mei deed Noa Jongsma (10 jaar oud) uit Kortenhoef mee met het Nederlandse Nationale Kampioenschap Performing Arts: Ballet, Jazzdans, Moderne en Show dance (IDO) in Castricum. Zij werd er Nationale Kampioen Jazzdans.


Noa houdt de beker in haar hand.

Eerder in het seizoen vertegenwoordigde Noa Nederland op het Wereldkampioenschap Ballet in Polen waar zij liefst negentiende van de wereld werd.

Noa leert ballet en Jazzdans bij de Marianna Stefanovska Balletschool. Afgelopen zondag in Castricum deed het Kortenhoefse meisje samen met het Team van de Marianna Stefanovska Balletschool mee met het Nederlandse Kampioenschap. Samen met haar vriendinnen trad zij op in de categorie Jazzdans groepen. Met hun prachtige dans wisten ze de jury te overtuigen dat zij de Nederlandse Kampioen Jazzdans van het land zijn. Noa Jongsma en haar teamgenoten mochten daarom de grootste beker en de titel van de Nationale Kampioenen mee naar huis nemen.

Bij elkaar is de balletschool van Noa deze keer drievoudig Nationaal Kampioen geworden. Naast Jazzdans waren de teamgenoten van Noa ook in beide Ballet categorieën de beste: bij de dames en bij de heren Ballet solo's. Als extraatje namen de leerlingen van Marianna Stefanovska ook nog een zilveren beker voor de Moderne dans mee naar huis.

Gefeliciteerd Noa en heel veel succes bij je volgende danswedstrijden!

Marianna Stefanovska

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing.bericht
foto
Y. Razmahova
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief