WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP en de Camping
Wijdemeren, di 26 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond besluit de gemeenteraad van Wijdemeren over het Bestemmingsplan Loosdrecht Buitengebied waartegen De Lokale Partij een vlammend protest schreef.

In De Zijlijn

DLP en de Camping

Donderdagavond besluit de gemeenteraad van Wijdemeren over het Bestemmingsplan Loosdrecht Buitengebied.

De Lokale Partij schreef over dat onderwerp een lange ingezonden brief die donderdag zonder enige twijfel besproken zal worden.

Drie korte opmerkingen over die brief van DLP:

  1. Het is prima als een alert raadslid vragen stelt aan het college als hij of zij er van overtuigd is dat er in een procedure over een bestemmingsplan iets onregelmatigs is gebeurd. De publiciteit zoeken is ook prima. Zo zien wij het graag.
  2. Het kan heel nuttig zijn om aan te geven wat het gevolg van die vermeende onregelmatigheid is om die te delen met de bewoners. Als daarvoor gekozen wordt, dan is het wel zo plezierig als daar zakelijk, zonder zware emoties en zonder franje, melding van wordt gemaakt. Alette Zandbergen vraagt in haar brief van het college om "helder te communiceren". Een prima verzoek.
  3. Als in een brief als deze flauwe zinsneden (gay-mannen die daar naakt gaan rondlopen) worden gebruikt en flauwe woorspelingen als "de naakte waarheid" en "met de billen bloot" worden gemaakt, ten koste van de initiatiefnemers van de camping, dan ontkrachten die grappen en grollen de (mogelijk terechte) politieke lading van de brief volkomen. Fractievoorzitter Gert Zagt van DLP zou toch, als geen ander, moeten kunnen begrijpen dat ieder raadslid een eigen rol heeft, die begint en eindigt met respect, juist voor andersdenkenden.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief