WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DLP: Kritiek op Procedure
Loosdrecht, wo 20 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Raadslid Alette Zandbergen (DLP) heeft zware kritiek op de procedure die gevolgd is voor het bestemmingsplan Loosdrecht Buitengebied waarin achteraf iets gewijzigd blijkt.


Alette Zandbergen (DLP)

ingezonden bericht

De naakte waarheid

Woensdagavond 13 mei besprak de commissievergadering het bestemmingsplan Loosdrecht Buitengebied. Het slotstuk van een lang proces waarbij iedereen de gelegenheid krijgt iets te wijzigen of van een wijziging te vinden. En dat is door zeer velen gedaan. In deze laatste fase zijn er 34 zienswijzen binnen gekomen. In januari 2015 was het drie avonden een komen en gaan van belanghebbenden, eigenaren, buren, ondernemers en instellingen om hun reactie toe te lichten. Een ieder kreeg de mogelijkheid en zo hoort het ook.

Muisstil

Wat schetst de verbazing van De Lokale Partij. Er zit ook een ambtshalve wijziging in het plan. Precies conform de aanvraag van een ondernemer. Maar deze wijziging is aan u, de omgeving nooit verteld. Hierover was het vanuit de gemeente muisstil. Ver na datum van reageren komt er nog een verzoek binnen bij de gemeente. Een ondernemer vraagt toestemming voor kampeermogelijkheden op een deel van het kwekerijperceel waar het bestemmingsplan dat niet toestaat. Niet zomaar een camping blijkt uit de aanvraag van de ondernemer. Nee, een camping voor gay-mannen die daar naakt gaan rondlopen. Nu heeft u misschien niets tegen naaktrondlopende mannen maar om dat nu in de bebouwde kom te hebben? Op een perceel aan de Nieuw Loosdrechtsedijk waar in de buurt ook veel anderen wonen en dat bovendien aan de achterzijde aansluit op de voetbalvelden, de tennisbanen en waar ook naschoolse kinderopvang plaatsvindt. Dat is geen ideale plek voor ons.

Weggemoffeld

De gemeente is van mening dat aan dit verzoek tegemoet gekomen kan worden "omdat de camping achter de bebouwing van het bedrijf ligt en vanaf de openbare weg niet zichtbaar is." Als dit het innoveren van verblijfsrecreatie is en de invulling van het college om dagrecreatie te stimuleren zoals ze aangeven, dan lijkt het ons op zijn minst fair dat de gemeente de naakte waarheid van deze ontwikkeling duidelijk gecommuniceerd had naar de gemeenschap. De wijziging is er nu in weggemoffeld. De omgeving heeft geen gelegenheid gehad om er haar zienswijze op te geven. Wethouder Reijn (CDA) gaf zelfs aan ‘vreselijk trots te zijn dat we een naakt-homo-camping in Loosdrecht krijgen’. Hij is er al vanaf september 2014 van op de hoogte. En u? U weet van niets.

Niet kies

De omgeving staat met lege handen. Of toch niet? De enige weg van protest hiertegen is direct naar de Raad van State te gaan als de gemeenteraad het bestemmingsplan op 28 mei a.s. zo vaststelt.
De Lokale Partij is van mening dat de gemeente helder moet communiceren. En helemaal als dit een ontwikkeling is die uniek zal zijn volgens de aanvraag. Een recreatieve ontwikkeling met ‘Europese en Amerikaanse aantrekkingskracht’. Wel als wethouder van de daken roepen dat Wijdemeren de achtertuin van Amsterdam wil zijn, maar te schijterig om publiekelijk aan de voorkant te roepen wat we in die tuin te bieden hebben.

De Lokale Partij heeft de wethouder al op 21 januari dit jaar gevraagd hierover te communiceren naar de bevolking. Maar nu zegt wethouder Reijn dit pas te doen als het plan een feit is. U wordt dus overvallen en voor het blok gezet. Wij vinden deze gang van zaken niet kies. De gemeente zou toch moeten kunnen indenken dat deze ontwikkeling, dit soort recreatie, gevoelig kan liggen bij de omgeving. En dan behoor je juist vóóraf met de billen bloot te gaan.

Alette Zandbergen
De Lokale Partij

Wethouder Reijn gaf ons een korte reactie op de kritiek van DLP:

"De procedure van het bestemmingsplan is in alle openheid gevolgd. Net zoals bij andere plannen.
Met de ondernemers is afgesproken dat zij de communicatie in de omgeving verzorgen. Net zoals bij andere ondernemingen.
Bij de hoorzitting heb ik de commissie ook verteld over de afspraken die we over de communicatie hebben gemaakt.
"

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief