Dik Hilhorst vraagt of een straat of hof naar zijn vader, Wout Hilhorst, vernoemd kan worden. Zijn brief zit bij de ingekomen stukken bij de raad van morgenavond.
Update 28-5-2015, 10.57: De herindeling van Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland vond niet plaats in 1968, maar op 1 januari 1966.
Bij de ingekomen stukken zit een brief van Dik Hilhorst, de zoon van Wout Hilhorst. Wout Hilhorst was een zeer bekende Ankevener. Hij was de oprichter en eerste redacteur van de WieWatWaar, de voorganger van het Weekblad Wijdemeren.
Wout Hilhorst, Ankevener. |
De kaft van het gedenkboekje dat de Curtevenne Stichting samenstelde in 1999. |
Wout Hilhorst zat in de gemeenteraad en nam volop deel aan het sociale en politieke leven in Ankeveen en later, na de herindeling van 1966 ook in 's-Graveland en Kortenhoef. Als je een stuk voor de WieWatWaar had, dan reed je naar Ankeveen met een floppy, waar je heel hartelijk werd ontvangen door Wout en Nel Hilhorst. Vaak was het een gezellige boel. Wout had daar ook een kleine huisdrukkerij waar hij voor verenigingen drukwerk verzorgde. De anekdote wil dat na de herindeling in 1966 bij de PTT het voornemen bestond om alle adressen in 's-Graveland onder de naam 's-Graveland te brengen. Nel werkte op het postkantoor, Wout was postbezorger met goede ingangen bij de PTT. Het verhaal gaat dat hij het was die die doodzonde van de PTT wist te voorkomen, waardoor Ankeveen en Kortenhoef als naam bleven bestaan. (De postcode bestond nog niet.)
Dik Hilhorst vraagt de gemeenteraad om een straat of hof in Ankeveen, of desnoods in 's-Gravelend of Kortenhoef, naar zijn vader te vernoemen. Hij stelt die vraag nu, omdat hij vreest dat er na inlijving door Hilversum geen mogelijkheid meer zal zijn om aan zijn wens te voldoen.
Lees ook:
oktober 1998
Wout Hilhorst
Juni 1999
WWW - Wijdemeerse Webkrant
Postadres Wijdemeren?
Hafkamp neemt afscheid 21-6-2003
Joop Glijn is boos 3-12-2003
01112008 Nel Hilhorst
13062013 Weekblad Wijdemeren |